12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieOrdinul pentru prevenirea îmbolnăvirii cu COVID-19 la Evaluare și Bacalaureat

Ordinul pentru prevenirea îmbolnăvirii cu COVID-19 la Evaluare și Bacalaureat

Ordinul pentru stabilirea măsurilor de prevenire a îmbolnăvirilor cu coronavirus la examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat a intrat în vigoare după ce a fost publicat miercuri în Monitorul Oficial.

Ordinul nr. 4220/769/2020 pentru stabilirea unor măsuri de prevenire și combatere a ı̂mbolnăvirilor cu SARS-CoV-2 ı̂n unitățile/instituțiile de ı̂nvățământ, emis de Ministerul Educației și Cercetării, stabilește regulile pe care le vor urma elevii și cadrele didactice la examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat.

Printre măsurile impuse se află luarea temperaturii la intrarea în școală a elevilor, asigurarea de materiale și echipamente de protecție (măști, dezinfectanți etc) sau dezinfectarea regulată a suprafețelor.

Parcursul prin curtea școlii va fi realizat pe un traseu bine delimitat, sub însoțirea unui cadru didactic, care îi va conduce înpoi și la plecare.

De asemenea, toți elevii vor purta măşti și vor sta câte maxim 10 în sală, cu o distanță de minim 2 metri între ei, iar pauzele intermediare vor fi programate decalat, astfel încât elevii de la grupe diferite să nu poată interacționa fizic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS