11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieColegiile militare nu mai organizează testul de verificare a cunoștințelor, programat în mai

Colegiile militare nu mai organizează testul de verificare a cunoștințelor, programat în mai

Colegiile militare și implicit Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu“ din Craiova nu mai organizează proba scrisă de verificare a cunoștințelor la disciplinele limba și literatura română și matematică, planificată pe 21 mai. În aceste condiții, se schimbă media de admitere la liceele militare, după modelul liceelor civile.

Inițial, pentru acest an, în vederea admiterii la colegiile militare se pregătise o altă formulă de calcul. Cel mai mare rol, în media finală de admitere la un colegiu militar, trebuia să îl aibă testul de verificare a cunoștințelor. Acest test era tip grilă, cu întrebări din disciplinele limba și literatura română și matematică, și se organiza în cadrul colegiilor militare. Rezultatele de la acest test aveau o pondere de 80% din media de admitere, iar restul de 20% din media de admitere o reprezenta media formată din rezultatul la Evaluarea Naţională (80%) şi media din gimnaziu (20%).

Cum se va calcula media de admitere

Din cauza pandemiei de coronavirus s-au schimbat condițiile de admitere, informează repezentanții Colegiului Național Militar „Tudor Vladimirescu“ din Craiova. Elevii nu vor mai susține proba scrisă de verificare a cunoștințelor la disciplinele limba și literatura română și matematică. Această probă era programată și la Craiova pentru data de 21 mai.

„Candidații care participă la admiterea în învățământul liceal militar vor fi ierarhizați computerizat, prin aplicația informatică ADLIC, în limita cifrei de școlarizare aprobate pentru fiecare colegiu național militar, în ordine strict descrescătoare a mediei de admitere prevăzută la pct. I, din anexa 2 din Ordinul ministrului educației naționale nr. 4.948 din 27 august 2019 privind organizarea și desfășurarea admiterii în învățământul liceal de stat pentru anul școlar 2020-2021 și a opțiunilor exprimate. Calculul mediei de admitere se face astfel: MA = 0,2 x ABS (media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a) + 0,8 x EN (media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a)“, au transmis reprezentanții Colegiului Național Militar „Tudor Vladimirescu“ din Craiova. În aceste condiții, admiterea va fi formată din 80% nota de la Evaluarea Națională și 20% media anilor de gimnaziu, la fel ca și la liceele civile.

Elevii vor primi îndrumări de la Birourile de Informare Recrutare

Elevii care au optat pentru colegiile militare au susținut însă probele psihologice, sportive și au făcut vizita medicală. Ei vor primi și în perioada următoare îndrumări de la Birourile de Informare Recrutare din cadrul Centrelor Militare Județene, dacă mai au de completat dosarele de candidați.

”Birourile de Informare Recrutare din cadrul Centrelor Militare Județene vor stabili măsurile necesare pentru finalizarea întocmirii dosarelor de candidat restante și a selecției candidaților care au optat pentru susținerea concursului de admitere în colegiile naționale militare pentru anul școlar 2020-2021.  Dosarele candidaţilor declarați ,,Admis” și ,,Apt” în urma efectuării selecției în centrele zonale de selecție și orientare și a examinării medicale, vor fi transmise de către Birourile de Informare Recrutare la colegiile naționale militare la care aceștia au fost arondați până  cel târziu la data de 19.06.2020,  în vederea  introducerii opțiunilor personale în aplicația informatică ADLIC”, se mai arată în comunicatul transmis de reprezentanții Colegiului Național Militar ”Tudor Vladimirescu” din Craiova. .

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS