10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinisterul Educației a publicat un nou set de teste pentru examenele naționale

Ministerul Educației a publicat un nou set de teste pentru examenele naționale

Ministerul Educației și Cercetării (MEC), prin Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE), a publicat setul 4 cu teste de antrenament pentru pregătirea susținerii Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a, dar și pentru bacalaureat.

“Elevii de clasa a VIII-a pot rezolva teste de antrenament, limba și literatura română și matematică, prin alcătuirea unor seturi cu teste din cele două probe de examen”, scriu autorii testelor.

Pentru prima dată apar şi recomandări în privința rezolvării testelor.

“Recomandăm rezolvarea testelor în zile diferite, în condiții apropiate celor din sala de examen (timp, modalitate de redactare, fără consultarea unor surse), iar după publicarea baremelor se pot realiza inclusiv autoevaluări”.

Pentru Limba română testele sunt la acest link: https://colaborare.rocnee.eu/files/testeantrenament/04.05.2020/teste/en8/Romana/.
Pentru Matematică testele se găsesc aici https://colaborare.rocnee.eu/files/testeantrenament/04.05.2020/teste/en8/Matematica/.

De asemenea, teste antrenament au fost publiicate și pentru bacalaureat pe site-ul https://rocnee.eu/testeantrenament/04-05-2020-bac-teste.html. Recomandarea este ca și pentru bacalaureat testele să se rezolve în condiții cât mai apropiate de examen.

Baremele de evaluare și notare vor fi publicate vineri

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS