10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Colegiul "Fraţii Buzeşti" și Asociația de Studii Socio-Economice participă la proiectul „Robogenius”

Craiova: Colegiul „Fraţii Buzeşti” și Asociația de Studii Socio-Economice participă la proiectul „Robogenius”

Colegiul Național „Frații Buzești” și Asociația de Studii Socio-Economice din Craiova alături de alte entități educaționale din Olanda, Grecia şi Spania coordonat de Boreal Innovation din Franța participă la proiectul de parteneriat strategic pentru educația școlară „Robogenius”. Acest proiect este derulat prin programul Erasmus+.

Scopul proiectului este de a genera materiale inspirative pentru școlile interesate de a include robotica și învățarea prin joc în programa lor și de a asigura un impact pe termen lung pentru partenerii implicați în consorțiu.

Cele 2 institutii din România au întocmit o metodologie de concurs, aceasta fiind disponibilă pe site-ul proiectului. De asemenea a fost realizat de către parteneri un kit de instruire, un ghid de bune practici, toate acestea vor fi cuprinse intr-un e-book cu ISBN, folositoare profesorilor care predau elevilor cu vârsta între 10 și 19 ani.

Sesiune virtuală

Având în vedere epidemia de COVID-19, mai multe state, printre care și România au instituit starea de urgență introducând restricții de călătorie în UE, astfel întâlnirea de proiect care era planificată să aibă loc în Craiova între 14 și 16 aprilie a fost organizată virtual.

Aceasta a fost o oportunitate pentru parteneri să prezinte activitățile organizate până acum pentru proiect și să decidă asupra următoarelor etape de urmat pentru finalizarea sa cu succes.

În cadrul întâlnirii s-a discutat despre:

  • informații generale privind recomandările Agenției Naționale franceze privind managementul proiectului,
  • raportările periodice,
  • viitoarele acţiuni privind proiectul având în vedere restricțiile impuse de statele noastre mobilității cetățenilor din cauza coronavirusului.
  • evaluarea raportului intermediar,
  • platforma online cu funcționalități interactive diferite,
  • prezentarea generală a tuturor activităților realizate,
  • discuții despre integrarea kitului de instruire pe pagina web a proiectului,
  • prezentarea generală asupra publicării rezultatelor finale și posibilităților de exploatare,
  • prezentare generală asupra tuturor activităților realizate,
  • discuții despre selecția de conținut pentru e-book.

Cele două instituții din Romania au prezentat metodologia concursului ROBOGENIUS și au prezentat rezultatul final și o privire de ansamblu asupra publicării și posibilităților sale de exploatare.

De asemenea s-a stabilit strategia de diseminare și exploatare a rezultatelor proiectului, raportarea rezultatelor şi a dării de seamă finale sub toate aspectele sale.

Website-ul proiectului este: http://robogenius.mysch.gr

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS