16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateStudenții și elevii pot depune cereri pentru vouchere de 200 de euro

Studenții și elevii pot depune cereri pentru vouchere de 200 de euro

Studenții și elevii care studiază la instituții de învățământ particular sau de stat pot depune cerere pentru a beneficia de vouchere de 200 de euro, în vederea achiziționării unui calculator. Cererile pentru Programul Euro 200 se depun până pe 17 aprilie.

Programul Euro 200 continuă și anul acesta. Beneficiarii acestui program sunt elevii și studenții învățământului de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani, care provin din familii cu venituri brute lunare de maximum 250 lei pe membru de familie.

La stabilirea venitului brut lunar pe membru de familie se iau în calcul toate veniturile realizate de membrii familiei în luna precedentă depunerii cererii. Sunt exceptate alocația de stat, alocația familiei complementare și alocația de susținere pentru familia monoparentală, bugetul personal complementar acordat persoanelor cu handicap, bursele de studii și bursele sociale, precum și toate drepturile sociale care, potrivit legii, sunt exceptate de la stabilirea altor drepturi și obligaţii. Stabilirea numărului de beneficiari se realizează în ordinea crescătoare a venitului brut lunar pe membru de familie, în limita sumelor alocate cu această destinație în bugetul Ministerului Educației și Cercetării, conform legislației în vigoare.

Cererile se pot transmite și on-line

Elevii pot transmite cererile și prin forme de comunicare on-line.

„Cererile se transmit prin poștă, email sau orice formă de comunicare către secretariatul școlii. Pe baza cererilor primite, unitățile de învățământ vor sprijini efectuarea anchetelor sociale, colaborând cu reprezentanții primăriilor sau utilizând documente doveditoare corespunzătoare din dosarele existente în școală ale elevilor beneficiari de bursă socială sau ai programului “Bani de liceu““, au spus reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Dolj.

Anul trecut, de acest program au beneficiat 327 de elevi din județul Dolj. De altfel, Doljul a fost primul în ierarhia națională, cu cele mai multe cereri aprobate pentru acest program, urmat de Iași, cu 312 beneficiari, Mureș – 258 și Olt – 208. Cei mai puțini beneficiari au fost în Arad – 4, Caraș-Severin – 3, și Ilfov – 2.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS