21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDolj: Școlile au suspendat cursurile, dar angajații apar zilnic în activitate

Dolj: Școlile au suspendat cursurile, dar angajații apar zilnic în activitate

Cursurile în unitățile școlare au fost suspendate de trei săptămâni. Cu toate acestea, managerii spun că toți angajații unităților școlare apar în activitate și nici măcar în concedii de odihnă, pentru că nu au primit astfel de îndrumări. Pin urmare, chiar dacă în unele unități școlare s-a dat cu cheia în unele zile de pandemie, toată lumea apare deocamdată ca și prezentă.

Stai acasă, dar apari ca fiind în activitate ca într-o zi normală. Cam așa stă situația în majoriatea unităților școlare din Dolj. Și asta în condițiile în care cursurile de la clasă au fost înlocuite de câteva zeci de minute de interacțiune pe zi, în on-line. Și nu fac toți asta. Și pentru ceilalți angajați s-a redus activitatea, în lipsa fizică a elevilor în unitățile de învățământ. Și nu se știe cât va mai dura această perioadă. Indiferent de cât se muncește sau nu, activitatea este pontată ca în zile normale. Întrebați dacă au angajați în concediu de odihnă, managerii spun că nu au primit astfel de indicații.

„Nu am primit indicații ca salariații să fie în concediu de odihnă. Nu am primit nici aplicația pentru salarizare. Și din ce știm noi această perioadă va fi recuperată“, a spus directorul unui colegiu din Craiova.

Concedii pentru cei care au cereri, dar doar în vacanța de Paște


Alți directori spun că deja în aceste zile au intrat în săptămâna „Școala Altfel“, adică nu se mai fac lecții după programă. În ceea ce privește concediile de odihnă, aceștia susțin că se vor da doar pe perioada vacanței de Paște și doar personalului care are cerere depusă. Conform calendarului, vacanța de primăvară va fi în perioada 4 – 21 aprilie. Deocamdată, managerii de unități de învățământ îi văd pe toți angajații în activitate.

„Toată lumea este în activitate. Acum avem facturi de plătit, se fac salariile. S-a lucrat mereu. Profesorii au luat legătura cu elevii în on-line. Suntem în săptămâna „Școala Altfel“, se lucrează. Inclusiv la școală se asigură paza cu muncitorii, auxiliarul este în activitate. Am avut și zile în care s-a făcut curățenie. În luna martie, s-a muncit. Nu este nimeni în concediu“, a spus managerul unui liceu din Craiova.

Și la școlile gimnaziale este la fel. „Sunt cursurile suspendate, sunt acasă toți, dar se lucrează on-line. Și la școală se vine prin rotație. Avem câte două femei care vin la școală. Școala nu este închisă. Se lucrează salarizarea, vin facturi. Suntem și în „Școala Altfel“ și în curând vine vacanța de primăvară. În vacanță vor fi în concediu cei care au cerere“, a mai spus managerul unei școli gimnaziale din Craiova. De altfel, angajații din sistemul de învățământ au fost asigurați chiar de ministrul educației că, cel puțin pentru luna martie, vor primi salariile în întregime.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS