20.1 C
Craiova
luni, 1 iunie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Cursuri on-line de conducere preventivă pentru liceenii din Craiova

Cursuri on-line de conducere preventivă pentru liceenii din Craiova

Liceenii din Craiova pot beneficia de cursuri on-line de conducere preventivă în perioada 30 martie – 3 aprilie , care anunță demararea, pentru prima oară în format on-line, a programului de conducere preventivă „BeCool – Gândește înainte!“.

Potrivit reprezentanților Ford, „BeCool- Gândește înainte! este un proiect care se desfășoară sub umbrela programului gratuit de conducere preventivă Ford Driving Skills for Life, pe care compania l-a demarat în România în anul 2014, cu ajutorul echipei campioane naționale de raliuri, Napoca Rally Academy.

Ford Driving Skills for Life se adresează tinerilor șoferi, în special celor cu vârsta cuprinsă între 18 și 24 de ani, aceasta fiind categoria cea mai expusă la accidente, ca urmare a lipsei de experiență la volan.Prin „BeCool- Gândește înainte!”, Ford își propune să ajungă la categoria de vârstă interesată de obținerea permisului de conducere. Programul este gândit în mod special pentru educarea şi conștientizarea de către elevii claselor a XI-a şi a XII-a a riscurilor la care se expun în trafic.


Program care se încadrează în activități „Școala Altfel“


Ford lansează acest program în varianta sa onâline, în contextul crizei generate de răspândirea Coronavirus și în cadrul „Școala Altfel“. Sesiunile vor avea loc în perioada 30 martie – 3 aprilie.

„În momente dificile precum acestea, Ford împreună cu Inspectoratul Județean Dolj s-au gândit să vină în sprijinul elevilor craioveni cu primul curs on-line gratuit de conducere preventivă. Educarea viitorilor șoferi încă de pe băncile școlii este un aspect foarte important asupra căruia Ford și-a îndreptat atenția. Modul în care elevii se vor raporta la regulile din trafic își va pune amprenta asupra întregii lor experiențe de conducere, precum și asupra modului în care vor înțelege să respecte alți participanți la trafic. Prin programul „BeCool – Gândește înainte!”, încercăm să tragem un semnal de alarmă cu privire la riscurile asociate conducerii imprudente și astfel să contribuim la scăderea numărului de victime de pe șoselele din România“, a declarat Ian Pearson, președinte Ford România și director al fabricii Ford din Craiova.


Peste 800 de elevi din Craiova, așteptați la cursuri


Cursurile on-line au rolul de a le aduce elevilor în atenție ce înseamnă teribilismul la volan.

„Încercăm să ne adaptăm acestor vremuri dificile și să aducem în atenția elevilor, de această dată on-line, subiecte cotidiene de real interes, asociate teribilismului la volan. Suntem bucuroși să beneficiem de sprijinul autorităților locale în demersul nostru de a-i ajuta pe elevi să înțeleagă importanța educației rutiere“, a precizat Bogdan Marişca, pilot de raliuri al Napoca Rally Academy.

Acest program de conducere preventivă, implementat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Dolj, este desfășurat pentru prima dată în sistem on-line.

„Campania adresată elevilor doljeni este importantă și oportună, în această perioadă, deoarece învățarea on-line determină implicarea unui număr însemnat de elevi interesați de tema abordată – educația rutieră. Ideea centrală a acestei campanii o reprezintă conducerea preventivă, promovarea activităților orientate spre formarea atitudinilor și deprinderilor de comportament responsabil în trafic“, a precizat prof. Leontina Monica Sună, inspector Școlar General al Inspectoratului Școlar Județean Dolj.

Ford estimează că peste 800 de elevi din peste 20 de licee din Craiova vor beneficia de cursurile on-line derulate de instructorii Ford Driving Skills for Life de la Napoca Rally Academy, cu ajutorul Inspectoratului Școlar Județean Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Spitalul Judeţean din Suceava s-a redeschis cu sectoare non-COVID

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, luni, că Spitalul Judeţean Suceava a devenit funcţional pentru sectoare non-COVID, fiind internat deja...

Ce date vor fi colectate de la clienții teraselor?

Terasele s-au redeschis începând de luni, iar noile reglementări prevăd că trebuie să existe unui registru de rezervări ale clienţilor, pentru ca...

Vâlcea: Prins circulând cu 174km/h

Polițiștii rutieri vâlceni au acționat, în acest weekend, pe drumurile de pe raza județului Vâlcea pentru depistarea șoferilor care depășesc viteza legală....