6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCoronavirus. Studenții craioveni au început voluntariatul pentru cei vulnerabili

Coronavirus. Studenții craioveni au început voluntariatul pentru cei vulnerabili

Studenții craioveni au început voluntariatul pentru a susține persoanele vulnerabile în această perioadă de pandemie. Este vorba de peste 30 de studenți de la Universitatea din Craiova și de la Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova. Lor li s-au alăturat și absolvenți de studii superioare.

Acțiunea pentru sprijinirea persoanelor vârstnice a fost inițiată de Convenția Organizațiilor Studențești, în parteneriat cu Asociația Studenților Facultății de Științe Sociale Craiova și asociațiile membre. Proiectul se numește „Fabrica de Fericire – Împreună în lupta cu Covid-19“. Obiectivul principal este sprijinirea persoanelor vulnerabile și aflate în dificultate, cum ar fi persoane peste 60 de ani, persoane cu un handicap, persoane fără venituri.

Studenții craioveni, în sprijinul persoanelor vulnerabile

„Suntem 30 de studenți voluntari de la facultățile de Științe Sociale, Agronomie, Științe, dar și de la Facultatea de Medicină și Farmacie din Craiova. Alături de noi au venit și absolvenți care au vrut să se implice în acest proiect pentru sprijinirea persoanelor vulnerabile în perioada pandemiei. Lucrăm în principal cu cei de la Asistența Socială, dar și cu oricine ne sesizează noi cazuri. În legătură cu cei de la Asistența Socială, ei ne sună și ne spun cazurile, adresele și numerele de telefon și noi luăm legătura cu persoanele respective”, a spus studenta Adriana Trăilă.

Zece cazuri în a doua zi de voluntariat

Persoanele în vârstă, sprijinite de studenți să își facă cumpărăturile

Miercuri a fost prima zi în care voluntarii Universității din Craiova au ajuns la persoanele care au nevoie de sprijin în această perioadă. „În prima zi, am avut două cazuri la care au ajuns colegii voluntari. A fost vorba de o persoană peste 65 de ani care nu se poate deplasa și care ne-a solicitat să îi luăm medicamente de la farmacie. A doua persoană a fost o doamnă trecută de 80 de ani, care ne-a dat o listă cu ce avea nevoie să îi cumpărăm și i-am adus“, a mai spus studenta. În a doua zi de voluntariat, studenții craioveni și-au propus să ajute mai multe cazuri. „Avem zece cazuri la care ajungem joi. Sunt cinci cazuri date de cei de la Asistența Socială și alte cazuri date de cei de la Facultatea de Litere, care, la rândul lor, au un un proiect numit ”Stop Covid-19”“, a mai spus studenta-voluntar.

Studenții strâng fonduri pentru a ajuta cazurile speciale

Potrivit tinerilor, persoanele vulnerabile plătesc contravaloarea cumpărăturilor. Studenții au început și o campanie de strângere de fonduri pentru a ajuta cazurile speciale, fără venituri. „Nu am strâns bani încât să putem face noi cumpărături pentru anumite cazuri. A rămas deschis contul pentru donații de pe Fabrica de Fericire https://giftshare.ro/eveniment/6383f215-bdec-4272-a618-efb6c70dd725“, a explicat Adriana Trăilă. Pentru a merge la persoanele vârstnice, studenții voluntari au costume de protecție, asigurate. „Pentru fiecare zi în care mergem să sprijinim persoanele vârstnice, avem asigurate de cei de la Asistență Socială halate de unică folosință, măști și mănuși“, a mai spus studenta Adriana Trăilă.


ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS