22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăEducatieCopiii au teme acasă, dar nu mai sunt librării deschise

Copiii au teme acasă, dar nu mai sunt librării deschise

Copiii care primesc zi de zi teme la domiciliu din partea cadrelor didactice au ajuns să nu mai dispună de rechizite și de caiete.

În plus, profesorii și învățătorii lucrează foarte mult pe bază de fișe și nu toată lumea are posibilitatea de a le printa. Astfel, totul este scris în caiete. Numărul acestora este limitat și, prin urmare, copiii au rămas sau riscă să rămână fără materialele necesare. Cel puțin în municipiul Târgu Jiu, cu greu mai pot fi găsite rechizite.

Mai rămâne varianta supermarketului de la mall, singurul care are standuri cu materiale pentru școală. Problema este că recomandarea autorităților este să se iasă cât mai puțin din case și doar pentru cumpărarea de alimente, medicamente sau probleme urgente.

Copiii primesc fișe de lucru la domiciliu

Majoritatea elevilor din municipiul Târgu Jiu primesc deja fișe de lucru la domiciliu. Învățătorii, în special, dar și anumiți profesori au luat decizia de a continua sub o formă sau alta școala și acasă. Elevii se află la domiciliu de câteva săptămâni. Măsura a fost luată pentru a împiedica răspândirea coronavirusului. Este de văzut și cum vor avea loc evaluările și notarea elevilor.

Totul va depinde și de cât de mult va continua Starea de Urgență și cât de repede vor reveni copiii în sălile de clasă, alături de profesori. În urma temelor și a proiectelor realizate acasă, învățătorii și profesorii au posibilitatea de a parcurge cumva materia care a mai rămas până la finalul celui de-al doilea semestru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS