Acasă Educatie Ministrul Educației: Anul școlar nu va fi înghețat

Ministrul Educației: Anul școlar nu va fi înghețat

-

Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, a anunţat că în acest moment nu se ia în calcul înghețarea anului școlar sau amânarea examenelor cu un an.

Vicepremierul Raluca Turcan a lansat public scenariul îngheţării anului şcolar. În schimb, Anisie spune că specialiștii iau în calcul mai multe variante, însă nu se pune problema în acest moment ca elevii să reia cursurile pentru același an școlar.

„Vreau să îi asigur pe elevi, studenți, profesori și părinți că la acest moment nu luăm în calcul înghețarea anului școlar sau amânarea examenelor cu un an. Specialiștii din Ministerul Educației și Cercetării lucrează la mai multe scenarii, privind cu atenție și la ceea ce se întâmplă în cadrul sistemelor de educație din statele Uniunii Europene”, se arată într-un comunicat.

„În ceea ce-i privește pe elevii care trebuie să susțină Evaluarea Națională și examenul național de Bacalaureat sau studenții care trebuie să își susțină examenele de finalizare a studiilor, Ministerul Educației și Cercetării va prezenta variantele posibile pe care le ia în calcul în situația în care se va prelungi această stare de urgență. De asemenea, precizăm că toate scenariile vor fi dezbătute cu toți actorii educaționali (reprezentanții elevilor, studenților, părinților, sindicatelor și reprezentanții Consiliului Național al Rectorilor), iar decizia va fi luată de comun acord.  Este important de precizat faptul că scenariile gândite de experții ministerului vor fi aplicate în funcție de evoluția crizei provocate de coronavirus în România și în acord cu deciziile Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență”, se mai arată în comunicatul ministrului Educației.

Ministrul face un apel la calm și îi roagă pe elevi și studenți să stea în casă și să continue învățarea de acasă.

Toate grădinițele și școlile au fost închise de pe 11 martie și așa vor rămâne pe toată perioada stării de urgență. 

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec Capacitatea intelectuală este la cote maxime, poți avea idei ingenioase, care te ajută să rezolvi o problemă stresantă de la locul...