16.2 C
Craiova
joi, 24 septembrie, 2020
Știri de ultima oră Educatie Rectorul Universității din Craiova le cere cadrelor didactice să le asigure studenților cursuri on-line

Rectorul Universității din Craiova le cere cadrelor didactice să le asigure studenților cursuri on-line

Universitatea din Craiova a trecut pe cursuri on-line în această perioadă în care activitățile în săli, aule și amfiteatre au fost suspendate pentru a preveni răspândirea îmbolnăvurilor cu coronavirus.

Rectorul Universității le-a cerut cadrelor didactice să le asigure studenților în continuare dreptul la învățătură.

„Cu toți știm că chiar dacă 30 de zile de acum înainte nu ne vom mai întâlni în săli şi aule cu studenţii, rolul nostru în viaţa lor şi în viaţa comunităţii nu se suspendă şi că datoria noastră fundamentală este să garantăm dreptul la învățătură şi în această perioadă de excepţionalitate. Este şi în responsabilitatea noastră să contribuim la o traversare cât mai sigură, cât mai înţeleaptă şi cât mai rapidă a acestei crize.Putem şi trebuie să ţinem legătura on-line atât cu studenţii noştri, cât şi cu comunităţile sociale, profesionale la care ne raportăm“, a spus prof. univ. dr. Cezar Spînu, rectorul Universității din Craiova.

Pentru a interacționa on-line, profesorii și studenții au la dispoziție diverse platforme.

„Universitatea din Craiova pune la dispoziţie platforme on-line (EvStud, Moodle, Google Classroom), dar și o soluție TIC/ITC – Webex care permite unor persoane sau grupuri aflate la distanță să lucreze împreună. Utilizatori situați în cel mult 200 de locații, dotate cu calculator sau telefon și acces la internet, răspund invitației lansate de UCV prin INCESA și cu două click-uri sunt interconectați audio și video“, a mai precizat rectorul Universității din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Poliția de frontieră română, acuzată de violență împotriva migranților

Polițiștii de frontieră din România sunt acuzați...

ȘTIRI GdS

Poliția de frontieră română, acuzată de violență împotriva migranților

Polițiștii de frontieră din România sunt acuzați că îi bat, electrocutează sau incendiază pe refugiații care ajung la graniță.
00:03:00

5 studenţi români au câştiat medalia de argint la...

380 de echipe din 200 de universități, din 9 țări, au participat la competiția „Thales TechChallenge”. Teodora Moraru, Diana Mihai, Diana Popescu,...

Noi cazuri de coronavirus în Dolj

Prefectura Dolj a anunţat că în județ au fost depistate alte 31 cazuri noi de persoane infectate cu noul coronavirus, astfel sunt...

Autoturism răsturnat pe DJ 546. O tânără a fost...

O tânără de 25 de ani a fost rănită în urma unui accident produs în acestă dimineaţă, pe DJ 546, între Slatina şi Brebeni.

Restricţii de circulaţie pe DN 7

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vâlcea a anunţat că astăzi sunt impuse mai multe restricţii de circulaţie pe DN 7, în funcţie de...

Ford produce la Craiova un SUV din gama „Performance”,...

Ford introduce în producție la Craiova primul SUV din categoria Ford Performance care se fabrică în Europa, Puma ST. Versiunea Puma ST este o mașină mai sportivă și mai puternică (200 cp) și este prima din secțiunea Performance fabricată în România. 10% din din volumul de producție Puma de la Craiova va fi din gama ST.