16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEducatieRectorul Universității din Craiova le cere cadrelor didactice să le asigure studenților cursuri on-line

Rectorul Universității din Craiova le cere cadrelor didactice să le asigure studenților cursuri on-line

Universitatea din Craiova a trecut pe cursuri on-line în această perioadă în care activitățile în săli, aule și amfiteatre au fost suspendate pentru a preveni răspândirea îmbolnăvurilor cu coronavirus.

Rectorul Universității le-a cerut cadrelor didactice să le asigure studenților în continuare dreptul la învățătură.

„Cu toți știm că chiar dacă 30 de zile de acum înainte nu ne vom mai întâlni în săli şi aule cu studenţii, rolul nostru în viaţa lor şi în viaţa comunităţii nu se suspendă şi că datoria noastră fundamentală este să garantăm dreptul la învățătură şi în această perioadă de excepţionalitate. Este şi în responsabilitatea noastră să contribuim la o traversare cât mai sigură, cât mai înţeleaptă şi cât mai rapidă a acestei crize.Putem şi trebuie să ţinem legătura on-line atât cu studenţii noştri, cât şi cu comunităţile sociale, profesionale la care ne raportăm“, a spus prof. univ. dr. Cezar Spînu, rectorul Universității din Craiova.

Pentru a interacționa on-line, profesorii și studenții au la dispoziție diverse platforme.

„Universitatea din Craiova pune la dispoziţie platforme on-line (EvStud, Moodle, Google Classroom), dar și o soluție TIC/ITC – Webex care permite unor persoane sau grupuri aflate la distanță să lucreze împreună. Utilizatori situați în cel mult 200 de locații, dotate cu calculator sau telefon și acces la internet, răspund invitației lansate de UCV prin INCESA și cu două click-uri sunt interconectați audio și video“, a mai precizat rectorul Universității din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS