11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn manager din Craiova și-a trecut profesorii pe program on-line

Un manager din Craiova și-a trecut profesorii pe program on-line

Recomandarea Ministerului Educației Naționale este ca profesorii să continue să lucreze cu elevii, folosind alternative educaționale on-line. Managerul unei școli din Craiova s-a ocupat personal pentru a muta profesorii în program on-line, în sensul că a creat conturi pe o platformă educațională de la Google pentru toți profesorii și elevii școlii.

Recomandarea Ministerului Educației de a lucra on-line a fost pusă imediat în practică de managerul Școlii gimnaziale „Sfântul Dumitru“ din Craiova. Alina Ciucă, la bază profesor de informatică, a lucrat ieri să creeze conturi cadrelor didactice și elevilor din școala pe care o conduce pe aplicația Google, G Suite. Pe platforma respectivă pot lucra elevii de la clasa pregătitoare până la clasa a VIII-a.

„Fiecare cadru didactic a folosit diverse alternative pentru a interacționa cu elevii pe perioada suspendării cursurilor. Recomandarea Ministerului Educației este să folosim platforma G Suite. Am lucrat pentru a face fiecăruia cont. Pasul următor este să instruiesc profesorii cum să folosească platforma educațională G Suite, iar de marți, 17 martie, (astăzi -n.r.) să înceapă să lucreze deoarece cei mici au nevoie să își umple timpul, iar cei mai mari, și mă refer la elevii de clasa a VIII-a, au nevoie să lucreze pentru a-și atinge obiectivele“, a spus managerul Alina Ciucă.

Lucrul on-line nu este obligatoriu, dar managerul va putea să vadă dacă profesorii folosesc platforma. „Se va putea observa un raport de utilizare a platformei pentru că este sincronizată cu platfoma SIIR-Sistemul Informatic Integrat al Învăţământului din România. Orarul de interacțiune îl vor stabili profesorii împreună cu elevii. Această perioadă de lucru de acasă ne pune în situația de a învăța practic să folosim noi alternative educaționale“, a mai spus managerul Alina Ciucă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS