13.9 C
Craiova
marți, 22 septembrie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Un manager din Craiova și-a trecut profesorii pe program on-line

Un manager din Craiova și-a trecut profesorii pe program on-line

Recomandarea Ministerului Educației Naționale este ca profesorii să continue să lucreze cu elevii, folosind alternative educaționale on-line. Managerul unei școli din Craiova s-a ocupat personal pentru a muta profesorii în program on-line, în sensul că a creat conturi pe o platformă educațională de la Google pentru toți profesorii și elevii școlii.

Recomandarea Ministerului Educației de a lucra on-line a fost pusă imediat în practică de managerul Școlii gimnaziale „Sfântul Dumitru“ din Craiova. Alina Ciucă, la bază profesor de informatică, a lucrat ieri să creeze conturi cadrelor didactice și elevilor din școala pe care o conduce pe aplicația Google, G Suite. Pe platforma respectivă pot lucra elevii de la clasa pregătitoare până la clasa a VIII-a.

„Fiecare cadru didactic a folosit diverse alternative pentru a interacționa cu elevii pe perioada suspendării cursurilor. Recomandarea Ministerului Educației este să folosim platforma G Suite. Am lucrat pentru a face fiecăruia cont. Pasul următor este să instruiesc profesorii cum să folosească platforma educațională G Suite, iar de marți, 17 martie, (astăzi -n.r.) să înceapă să lucreze deoarece cei mici au nevoie să își umple timpul, iar cei mai mari, și mă refer la elevii de clasa a VIII-a, au nevoie să lucreze pentru a-și atinge obiectivele“, a spus managerul Alina Ciucă.

Lucrul on-line nu este obligatoriu, dar managerul va putea să vadă dacă profesorii folosesc platforma. „Se va putea observa un raport de utilizare a platformei pentru că este sincronizată cu platfoma SIIR-Sistemul Informatic Integrat al Învăţământului din România. Orarul de interacțiune îl vor stabili profesorii împreună cu elevii. Această perioadă de lucru de acasă ne pune în situația de a învăța practic să folosim noi alternative educaționale“, a mai spus managerul Alina Ciucă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Psiholog Suzana Pavlov, despre şcoala în pandemie: Copiii se...

Măsurile anti-coronavirus au schimbat radical modul în...

ȘTIRI GdS

Psiholog Suzana Pavlov, despre şcoala în pandemie: Copiii se...

Măsurile anti-coronavirus au schimbat radical modul în care este organizat învăţământul. Suzana Pavlov, medic psiholog, vorbeşte despre cum putem gestiona această perioadă...
00:00:47

Prins cu 400 grame de cocaină, la Filiaşi

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au dispus arestarea preventivă a unui bărbat acuzat de trafic de droguri de mare risc.

Doi craioveni, printre cei mai buni olimpici ai lumii

Doi craioveni, printre cei mai buni olimpici ai lumii

Piața muncii din Dolj își revine. A scăzut numărul...

La jumătatea lunii septembrie, contractele individuale de muncă suspendate în Dolj erau la un nivel mai scăzut decât înainte de pandemie. Ceea ce înseamnă că unii doljeni au fost rechemati la muncă, de firmele angajatoare.

Opt călugări de pe muntele Athos au COVID-19

Opt călugări din mănăstirea Sfântul Pavel de pe Muntele Athos, enclava cvasi-izolată din nordul Greciei, au fost testaţi pozitiv pentru COVID-19, a...