18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieMilioane de copii din întreaga lume nu merg la școală zilele acestea

Milioane de copii din întreaga lume nu merg la școală zilele acestea

300 de milioane de copii nu merg la școală zilele acestea din cauza pandemiei globale de COVID-19. Alte perturbări fără precedent au, de asemenea, loc pe toată planeta foarte rapid.

Scara globală și viteza acestei perturbări educaționale sunt lipsite de precedent, a precizat Organizația Națiunilor Unite. Aproximativ 24 de țări, pe trei continente, și-au închis școlile. Doar în Japonia s-au închis 38.000 de școli.

Efectele largi ale pandemiei devin mai clare: virusul s-a răspândit în 70 de țări, a perturbat puternic piețele internaționale, a încetinit creșterea economiei globale și a făcut ca Banca Mondială să își ia angajamentul că va da 12 milioane de dolari în împrumuturi pentru a ajuta în lupta împotriva coronavirusului.

Nu este încă clar cât de mult se va amplifica această criză. Recent, o conferință a miniștrilor de finanțe ai țărilor G7 și șefilor de bănci naționale s-a terminat fără ca marile economii ale lumii să găsească o strategie comună. Ei au promis, însă, să monitorizeze atent situația.

Valentina Grădinaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS