18.3 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăEducatieÎncep cursurile de TeleȘcoală la televiziunea publică

Încep cursurile de TeleȘcoală la televiziunea publică

Elevii care se pregătesc pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat vor putea urmări, de luni, cursurile de TeleȘcoală organizate de televiziunea publică în contextul închiderii şcolilor din cauza noului coronavirus.

În săptămâna 16 – 22 martie, şcolile din România sunt închise şi în contextul decretării stării de urgenţă măsura se va prelungi, potrivit ministrului Educaţiei, Monica Anisie.

Pentru elevii de clasa a VIII-a, cursurile de Teleşcoală au loc dimineaţa (de la ora 9.00 – Limba şi literatura română, de la 9.30 – Matematică), iar pentru cei de clasa a XII-a – după-amiaza (de la 15.00 – Limba şi literatura română şi de la 15,.30 – Matematică), pe canalul TVR 2.

Pentru clasa a XII-a, sunt anunțate două lecţii săptămânale de Română şi Matematică şi câte o lecţie pe săptămână de Biologie, Chimie, Fizică, Istorie şi Geografie.

Cursurile pot fi urmărite atât la TVR 2, cât şi online, pe canalul de Youtube al TVR şi pe site-ul TVR.

Emisiunile se vor desfășura de luni până vineri.

„Teleşcoala” este o emisiune produsă de Televiziunea Română în colaborare cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării, care furnizează tematica, ordinea lecţiilor şi profesorii care vor susţine cursurile. Predarea se va face după manualele aprobate de MEC.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS