10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateInspectoratul Şcolar Judeţean Dolj a suspendat activităţile cu publicul

Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj a suspendat activităţile cu publicul

Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj a decis joi să suspende activităţile directe cu publicul pentru a preveni îmbolnăvirile.

Persoanele care au urgenţe trebuie să trimită adrese online sau să apeleze telefonic.
„În contextul epidemiologic actual, ca măsură de prevenţie începând cu 12 martie se suspendă activităţile cu publicul. Solicitările/ petiţiile vor fi transmise exclusiv online, la adresa [email protected]. Pentru adienţele care nu se pot reprograma şi pentru urgenţe se pot folosi  numerele de telefon 0251.420.961 şi 0351.407.397“, se arată în anunţul ISJ Dpolj. Inspectorii şcolari au făcut apel la cadrele didactice să ţină legătura cu elevii şi să facă activităţi prin platformele online.


„Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj încurajează cadrele didactice să păstreze legătura cu elevii şi să folosească platformele educaţionale“, se mai arată în anunţul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj. Reprezentanţii instituţiei nu au comunicat însă data-limită până la care se va susăpenda activitatea cu publicul.

Se modifică toate calendarele activităţilor din învăţământ

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei Naţionale au anunţat joi că se vor modifica şi calendarele metodologiilor privind activităţile din învăţământul preuniversitar. Măsura a fost anunţată având în vedere suspendarea cursurilor în perioada 11-22 martie. Noile calendare vor fi comunicate imediat ce vor fi reluate cursurile.

„Având în vedere decizia Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență (CNSSU) privind suspendarea cursurilor în toate unitățile de învățământ preuniversitar începând cu data de 11 martie 2020 până la data de 22 martie 2020, cu posibilitatea prelungirii acestei măsuri în funcție de evoluția situației, se modifică toate calendarele metodologiilor în vigoare, care implică activitatea din învățământul preuniversitar. După reluarea cursurilor se vor transmite noile calendare specifice tuturor activităților care ar fi trebuit să se desfășoare în această perioadă“, a decis  ministrul Monica Anisie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS