17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatiePremii pentru elevii şi profesorii din Dolj cu performanţe la matematică

Premii pentru elevii şi profesorii din Dolj cu performanţe la matematică

Colegiul Naţional Pedagogic „Ştefan Velovan” din Craiova a găzduit astăzi o festivitate de premiere pentru elevii care au reuşit să obţină premii la faza locală a Olimpiadei Naţionale de Matematică. Au fost premiaţi, de asemenea, şi profesorii care se apropie de vârsta de pensionare.

Profesorul Valeria Pometescu de la Şcoala „Traian” din Craiova

„Inaugurăm un eveniment care ne dorim să devină tradiţie. Premiem elevii care au făcut performanţă la Olimpiada Naţională de Matematică-faza locală. De asemenea, premiem cadrele didactice care vor ieşi la pensie şi care de-a lungul carierei au avut rezultate remarcabile cu elevii la concursurile şi olimpiadele şcolare”, a delarat Gabriel Tica, inspector şcolar de matematică în cadrul ISJ Dolj. Au fost cinci profesori, premiaţi pentru rezultatele obţinute de-a lungul carierei: Valerica Pometescu de la Şcoala „Traian”, Nicolae Tălău de la Colegiul Naţional „Carol I” din Craiova, Mihai Dicu şi Maria Ionescu de la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” şi Gheorghe Brânduşel de la Şcoala gimnazială Filiaşi.

Nicolae Tălău, profesor la Colegiul Naţional Carol I din Craiova

Cum definesc profesorii matematica

Pasionaţi de matematică, dascălii au încurajat elevii să continue să studieze această ştiinţă.
„Vă felicit pe toţi elevii pasionaţi de matematică. Fără voi nici munca noastră nu ar fi dat roade”, a precizat profesorul Valerica Pometescu de la Şcoala „Traian” din Craiova. Dar matematica nu înseamnă doar studiu, ci şi înţelegerea a ceea ce este în univers. „Matematica este foarte importantă. Mă bucur ca ați ales matematica. Galileo Galilei spunea că matematica este limba străină în care Dumnezeu a scris universul. Aveți o disciplina foarte importantă prin care vă puteți dovedi puterile”, a spus profesorul Nicolae Tălău. Şi la nivelul judeţului Dolj nu sunt puţini elevi care au îndrăgit matematica.


Au fost premiaţi 137 de elevi care au obţinut premii la etapa locală. Elevii cu performanţe vor participa la etapa judeţeană a Olimpiadei Naţionale de Matematică, programată pe 14 martie, la Colegiul Tehnic Energetic din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS