1.4 C
Craiova
joi, 3 decembrie, 2020
Știri de ultima oră Educatie Premii pentru elevii şi profesorii din Dolj cu performanţe la matematică

Premii pentru elevii şi profesorii din Dolj cu performanţe la matematică

Colegiul Naţional Pedagogic „Ştefan Velovan” din Craiova a găzduit astăzi o festivitate de premiere pentru elevii care au reuşit să obţină premii la faza locală a Olimpiadei Naţionale de Matematică. Au fost premiaţi, de asemenea, şi profesorii care se apropie de vârsta de pensionare.

Profesorul Valeria Pometescu de la Şcoala „Traian” din Craiova

„Inaugurăm un eveniment care ne dorim să devină tradiţie. Premiem elevii care au făcut performanţă la Olimpiada Naţională de Matematică-faza locală. De asemenea, premiem cadrele didactice care vor ieşi la pensie şi care de-a lungul carierei au avut rezultate remarcabile cu elevii la concursurile şi olimpiadele şcolare”, a delarat Gabriel Tica, inspector şcolar de matematică în cadrul ISJ Dolj. Au fost cinci profesori, premiaţi pentru rezultatele obţinute de-a lungul carierei: Valerica Pometescu de la Şcoala „Traian”, Nicolae Tălău de la Colegiul Naţional „Carol I” din Craiova, Mihai Dicu şi Maria Ionescu de la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” şi Gheorghe Brânduşel de la Şcoala gimnazială Filiaşi.

Nicolae Tălău, profesor la Colegiul Naţional Carol I din Craiova

Cum definesc profesorii matematica

Pasionaţi de matematică, dascălii au încurajat elevii să continue să studieze această ştiinţă.
„Vă felicit pe toţi elevii pasionaţi de matematică. Fără voi nici munca noastră nu ar fi dat roade”, a precizat profesorul Valerica Pometescu de la Şcoala „Traian” din Craiova. Dar matematica nu înseamnă doar studiu, ci şi înţelegerea a ceea ce este în univers. „Matematica este foarte importantă. Mă bucur ca ați ales matematica. Galileo Galilei spunea că matematica este limba străină în care Dumnezeu a scris universul. Aveți o disciplina foarte importantă prin care vă puteți dovedi puterile”, a spus profesorul Nicolae Tălău. Şi la nivelul judeţului Dolj nu sunt puţini elevi care au îndrăgit matematica.


Au fost premiaţi 137 de elevi care au obţinut premii la etapa locală. Elevii cu performanţe vor participa la etapa judeţeană a Olimpiadei Naţionale de Matematică, programată pe 14 martie, la Colegiul Tehnic Energetic din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Bogdan Mateescu, validat drept candidat pentru preşedinţia CSM în...

Judecătorul Bogdan Mateescu a fost desemnat joi,...

ȘTIRI GdS

Bogdan Mateescu, validat drept candidat pentru preşedinţia CSM în...

Judecătorul Bogdan Mateescu a fost desemnat joi, 3 decembrie, drept candidatul pentru preşedinţia CSM de Secţia pentru judecători a Consiliului.

SJU Craiova vrea relocarea secției ATI Covid într-o construcție...

Spitalul Județean de Urgență din Craiova intenționează să mute secția de terapie intensivă Covid într-o construcție modulară, lângă Unitatea de Primiri Urgențe....

136 de cazuri noi de COVID-19 în Dolj

Prefectura Dolj a anunțat că astăzi au fost confirmate în județ alte 136 de cazuri noi de COVID-19. Situația epidemiologică a județului...

Bogdan Burcea, înainte de debutul la EURO: „Trebuie să...

Reprezentativa României a efectuat aseară, la Kolding, primul antrenament în sală de la sosirea în Danemarca, după o izolare de 48 de...

Olt/Fiu de polițist, decedat într-un accident rutier

Un tânăr de 19 ani și-a pierdut viața într-un accident de circulație produs miercuri noaptea, pe DE 674. Accidentul a avut loc în comuna Negreni, Olt. Potrivit presei locale, tânărul decedat este fiul unuia dintre adjuncții șefului IPJ Olt.

Spitalul Județean va face mai rapid testele Covid

Spitalul Județean de Urgență va prelucra mai rapid probele Covid-19. Ministerul Sănătăţii a alocat unității medicale un nou echipament de amplificare și...