12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieElevi şi profesori de la o şcoală din Dolj sunt în Italia

Elevi şi profesori de la o şcoală din Dolj sunt în Italia

Un grup de elevi şi trei cadre didactice de la o şcoală din Dolj se află în aceste zile în Italia. Elevii şi cadrele didactice aflate în practică sunt de la Şcoala Daneţi. Aceştia au plecat în Italia printr-un proiect Erasmus. Ei sunt plecaţi în zona de sud a Italiei, iar transportul este asigurat cu autocarul.

Elevii din Daneţi sunt plecaţi în Italia pentru practică viticolă în sudul Italiei, zonă neafectată în prezent de coronavirus. Elevii sunt transportaţi cu autocarul.

„Avem la şcoală un proiect Erasmus şi este un grup de aproximativ 20 de elevi în practică în Calabria. Elevii au plecat cu trei cadre didactice ale unităţii şcolare. Mobilitatea asigură elevilor practica viticolă. Ei au plecat pe 14 februarie şi vor pleca de acolo pe 7 martie, dar vor ajunge probabil pe 8 martie. Sunt plecaţi cu autocarul şi vor intra în ţară prin vama Bechet. Proiectul se numeşte „O viaţă mai bună pentru elevii VET din medii dezavantajate şi din mediul rural”“, a precizat Daniela Diaconu, directorul adjunct al Şcolii de Arte şi Meserii Daneţi.

Cele trei cadre didactice care însoţesc elevii sunt managerul liceului şi doi profesori de educaţie fizică şi sport. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, în prezent sunt singurii elevi din Dolj plecaţi în această perioadă de alertă în Italia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS