20.7 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăEducatieUCB a decis suspendarea cursurilor pentru o săptămână

UCB a decis suspendarea cursurilor pentru o săptămână

Universitatea „Constantin Brâncuși“ (UCB) din Târgu Jiu a decis suspendarea cursurilor pentru o săptămână, după ce o studentă care a revenit din Italia s-a simțit rău și a fost internată în Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu.

Deocamdată, studenta a fost diagnosticată cu viroză și primește tratamentul corespunzător. Tânăra și-a vizitat părinții care locuiesc în Lombardia, într-o zonă neafectată de coronavirus. Studenta s-a simțit luni rău și a decis să meargă la spital. Conducerea UCB a decis să ia toate măsurile preventive, după ce tânăra a fost internată în spital, și au fost suspendate cursurile până săptămâna viitoare.

„Referitor la cazul apărut la Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, facem următoarele precizări: studenta în cauză a sosit în țară pe 22.02.2020, din Italia, dar nu din zonele afectate de coronavirus, declarate ca zone cu risc în această țară. Tânăra prezenta simptomatologie specifică unei viroze, respectiv stare subfebrilă, rinoree, fapt pentru care s-a prezentat la cabinetul medical din incinta universității“, se arată într-o comunicare a Direcției de Sănătate Publică Gorj

Dezinfecţie la Universitate

„Cadrele medicale au anunțat Direcția de Sănătate Publică, din cauză că tânăra a călătorit în Italia. Au fost luate măsuri preventive de izolare a acesteia, prin internarea în secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu. Conform Metodologiilor emise de Institutul Național de Sănătate Publică România, caz suspect reprezintă pacientul cu infecție respiratorie acută (debut brusc al cel puțin unuia din următoarele simptome: tuse, febră, durere în gât, și în perioada de 14 zile anterioare debutului simptomelor a avut contact apropiat cu un caz confirmat sau probabil de COVID-19 sau a avut istoric de călătorie în zone cu transmitere comunitară extinsă. La nivelul unității de învățământ s-au luat măsuri de dezinfecție, iar studenta va fi monitorizată de către cadrele medicale din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu. Rugăm populația să se prezinte la medic dacă prezintă simptome de boală, dacă au sosit din zonele de risc și să înțeleagă necesitatea autoizolării“, potrivit Direcției de Sănătate Publică Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS