6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateConsiliul Naţional al Elevilor: Problema transportului trebuie să constituie o prioritate pentru Guvern

Consiliul Naţional al Elevilor: Problema transportului trebuie să constituie o prioritate pentru Guvern

Consiliul Naţional al Elevilor a reiterat că problema transportului trebuie să constituie o prioritate pentru Guvern, subliniind că aceasta nu poate fi rezolvată fără o politică „coerentă” asumată de toate ministerele implicate, informează Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă transmis Agerpres, organizaţia condamnă „cu fermitate” lipsa reprezentanţilor Ministerului Transporturilor de la întâlnirea de vineri organizată la Ministerul Educaţiei şi Cercetării privind rezolvarea problemei transportului elevilor.

„În cadrul şedinţei s-a prezentat noua hotărâre de Guvern privind aprobarea procedurii de decontare a cheltuielilor aferente transportului elevilor navetişti, care conţine noi tarife maximale, faţă de care Consiliul Naţional al Elevilor s-a opus, deoarece suntem de părere că acest act normativ nu va permite decontarea integrală a navetei. În cadrul consultărilor realizate de structura de reprezentare a elevilor din România, am putut observa faptul că, din cauza tarifelor maximale de decontare impuse de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, elevii nu beneficiază de decont integral”, se arată în comunicat.

Elevii cer mobilizarea parlamentarilor

Consiliul Naţional al Elevilor a reiterat totodată că este necesară o mobilizare „reală” a parlamentarilor în vederea respingerii OUG 51/2019.

„Această ordonanţă elimină transportul din sfera serviciilor publice, defavorizând miile de elevi aflaţi în situaţii de risc şi favorizează transportatorii, pentru ca aceştia să poată face profit fără nicio obligaţie ca statul să regleze raporturile dintre transportatori şi cetăţeni. Drept care, putem conchide asupra faptului că având Ordonanţa de Urgenţă 51/2019 în vigoare, orice aparentă soluţie privind decontarea integrală a navetei pentru elevi este nefundamentată”, a transmis CNE.

S-au săturat de acţiuni „pentru imagine”

Potrivit organizaţiei, elevii din România s-au săturat de acţiuni asumate „doar pentru imagine”, fără un impact tangibil.

„Domnul Lucian Bode, ministrul Transporturilor, a avut lucruri mult mai importante de făcut decât să vină şi să lucreze alături de noi la identificarea şi implementarea unei soluţii cu privire la transportul elevilor. Mai mult decât atât, a refuzat să delege măcar o persoană care să se prezinte în grupul de lucru care are ca obiectiv (cel puţin declarativ) rezolvarea unei probleme stringente pentru elevii din România. Tarifele maximale sunt motivul pentru care elevii nu primesc decont integral, noi nu vom mai accepta nicio soluţie de compromis, nicio soluţie care să nu livreze în mod real decont integral pentru cei pe care îi reprezentăm”, se precizează în comunicat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS