Acasă Actualitate Se suspendă obligatoriu cursurile în clasele cu minimum trei cazuri de gripă

Se suspendă obligatoriu cursurile în clasele cu minimum trei cazuri de gripă

-

Unităţile şcolare trebuie să ia măsuri pentru prevenirea răspândirii gripei. Solicitarea a venit din parte Ministerului Educaţiei Naţionale, care a transmis că se suspendă cursurile în cazul apariției de minimum trei cazuri de gripă confirmate într-o clasă de elevi sau copii. În aceste situaţii, se suspendă doar cursurile de la grupa respectivă. De asemenea, se vor suspenda cursurile în cazul absenței timp de trei zile consecutiv a peste 20% dintre elevii unei unități de învățământ din cauza gripei confirmate. În toate situaţiile, focarele trebuie anunţate la DSP.

De la declanşarea epidemiei de gripă, unităţile şcolare trebuie să ia măsuri suplimentare. Ministerul Educaţiei a transmis că este obligatorie realizarea zilnică a triajului elevilor de către personalul medical din unitățile de învățământ la începutul fiecărui schimb. În cazul apariției de minimum trei cazuri de gripă confirmate într-o clasă de elevi/grupă de copii, cursurile clasei/grupei respective se vor suspenda. Focarul va fi raportat și la Direcția de Sănătate Publică județeană. În cazul absenței timp de trei zile consecutiv a peste 20% dintre elevii unei unități de învățământ din cauza gripei confirmate, cursurile unității de învățământ se vor suspenda. Pentru clasele/grupele unde vor fi suspendate cursurile, obligatoriu se va realiza dezinfecția spațiilor de învățământ.

Obligatoriu apă şi săpun la grupurile sanitare


La nivelul unităţilor şcolare, pentru toți copiii și elevii se vor asigura toate condițiile pentru respectarea normelor de igienă, mai ales în timpul pauzei de masă. „Se va asigura obligatoriu apă și săpun în unitățile de învățământ, iar cadrele didactice se vor asigura de respectarea măsurilor de igienă personală și colectivă: Spălarea pe mâini ori de câte ori este cazul, înainte și după masă, după folosirea toaletei, la venirea acasă etc. Spălarea sub jet puternic de apă a fructelor și legumelor. Consumul de apă doar din surse sigure, autorizate“, se arata în adresa tranmisă către unităţile şcolare.


Tot pentru a preveni îmbolnăvirea elevilor, se cere unităţilor şcolare să amâne, pe cât posibil, manifestările sportive sau culturale. În cazul copiilor care revin în colectivitate se impune obligatoriu adeverinţă medicală.
De asemenea, Inspectoratul Școlar Județean are obligația de a informa zilnic Ministerul Educației și Cercetării până în ora 10.00 și între orele 14.00-16.00, cu toate situațiile de îmbolnăviri apărute și numărul unităților de învățământ care își suspendă cursurile integral sau parțial din această cauză. La nivelul judeţului Dolj, nu au fost cursuri suspendate până la finalul săptămânii.

ȘTIRI VIDEO GdS

Jurnal de antreprenor. Un producător depinde de Italia

Cum se descurcă un antreprenor din Dolj, care are 70 de salariați, iar activitatea sa depinde, în foarte mare măsură, de furnizori și clienți din Italia. „Salariile trebuie plătite. Mie nu îmi place să stau cu mâna întinsă la stat!“, spune antreprenorul care produce încălțăminte la Segarcea, pentru un brand internațional, cu sediul în Italia.

COVID-19. Marea provocare a spitalelor vechi: circuitele pentru pacienți

În lupta împotriva răspândirii COVID-19, cele mai mari probleme cu care se confruntă spitalele sunt protejarea pacienților infectați de cei neinfectați și protejarea cadrelor medicale....