11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieRezultatele de la simularea examenelor naţionale nu se fac publice

Rezultatele de la simularea examenelor naţionale nu se fac publice

Rezultatele la simularea examenelor naţionale nu vor fi afişate şi nu vor fi făcute publice, se arată în ordinul de ministru care reglementează aceste evaluări. De asemenea, prin respectivul ordin se dă posibilitatea inspectoratelor şcolare de a mai organiza noi simulări cu subiecte judeţene. Ca noutate, în acest an, la simularea evaluării naţionale, nu mai sunt incluşi elevii de clasa a VII-a şi nici cei de clasa a XI-a. Elevii din clasa a XI-a pot fi incluşi doar la simularea examenului de bacalaureat la nivel judeţean din luna mai.

Simularea evaluării naţionale în acest an se organizează numai pentru elevii claselor a VIII-a, conform unui ordin dat de Ministerul Educaţiei Naţionale. Evaluarea se va desfăşura la limba şi literatura română şi matematică. Proba la limba română va fi pe 23 martie, iar la matematică pe 24 martie. Rezultatele vor fi comunicate pe 3 aprilie. În acest an, simularea nu va mai fi organizată pentru elevii de clasa a VII-a. La fel se întâmplă şi la liceu. Simularea examenului de bacalaureat va fi organizată doar pentru elevii din clasele a XII-a şi a XIII-a.
Conform calendarului, pe 23 martie elevii vor susţine proba scrisă la limba şi literatura română, iar pe 24 martie va fi proba obligatorie a profilului. Pe 26 martie liceenii vor susţine proba la alegere a profilului şi specializării. În ambele situaţii, rezultatele obţinute la simulările naţionale nu vor fi afişate şi nu vor fi făcute publice. Această precizare a lipsit din legislaţia anterioară pentru organizarea şi desfăşurarea simulării examenelor naţionale.

Încă o simulare în luna mai

După simularea examenelor la nivel naţional se pot organiza simulări şi la nivel judeţean.
Fiecare inspectorat şcolar poate organiza, în luna mai a anului 2020, la nivelul tuturor unităţilor de învăţământ gimnazial şi liceal, o simulare cu subiect unic elaborat la nivelul judeţului. Aceste simulări au ca scop stimularea pregătirii elevilor în vederea susţinerii evaluării naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a şi a examenului de bacalaureat naţional. Şi la aceste evaluări sunt exceptaţi elevii de clasa a VII-a. În schimb, simularea din luna mai a anului 2020 de la nivelul inspectoratului şcolar poate fi organizată şi pentru elevii claselor a XI-a. Calendarul simulărilor din luna mai a anului 2020 se elaborează la nivelul fiecarui inspectorat şcolar şi se comunică unitaţilor de învăţământ imediat după finalizarea simulărilor naţionale. Rezultatele obţinute de elevi la simulările din luna mai a anului 2020 sunt analizate la nivelul fiecarei clase, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, precum şi în şedinţe cu părinţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS