23.9 C
Craiova
marți, 18 iunie, 2024
Știri de ultima orăEducatieAdmitereSimularea pentru Evaluarea națională și pentru Bacalaureat, programate lui martie

Simularea pentru Evaluarea națională și pentru Bacalaureat, programate lui martie

Elevii claselor a VIII-a și a XII-a vor susține simularea pentru Evaluarea națională, respectiv pentru Bacalaureat, începând cu data de 23 martie, înainte de vacanța pascală, potrivit unui ordin al Ministerului Educației publicat, marți, în Monitorul Oficial.
Conform calendarului publicat în ordinul de ministru, Simularea evaluării naționale începe pe 23 martie, cu proba de Limba și literatura română, urmată în 24 martie cu proba la Matematică. Ulterior, în 25 martie, este programată proba la Limba maternă, iar pe 3 aprilie vor fi comunicate rezultatele.

În ce privește Simularea Bacalaureatului, aceasta va debuta în 23 martie, cu proba la Limba și literatura română, iar pe 24 martie va avea loc proba scrisă obligatorie a profilului. În 25 martie, va fi organizată proba de Limba maternă, pe 26 martie elevii vor susține proba scrisă la alegere a profilului. Rezultatele vor fi publicate în data de 3 aprilie.

Fiecare inspectorat școlar va putea organiza, separat, în luna mai, o simulare cu subiect unic elaborat la nivelul județului/municipiului București.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS