6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoljul scoate la concurs 100 de locuri pentru experţi în management educaţional

Doljul scoate la concurs 100 de locuri pentru experţi în management educaţional

ISJ Dolj scoate 100 de locuri la concursul pentru experţi în management educaţional. Cadrele didactice care reuşesc să promoveze pot ocupa funcţii de director în unităţile şcolare sau de inspectori şcolari.

Cadrele didcatice care vor să ocupe funcţii de director sau inspector şcolar trebuie să promoveze concursul de experţi în managementul educaţional. ISJ Dolj organizează o nouă etapă de selecţie în rândul cadrelor didactice. Au fost scoase la concurs 100 de locuri.

„Cadrele didactice care vor să participe la concurs trebuie să aibă parcurse modulele de management educaţional cu 60 de credite. Cursurile se fac la universităţi, la Casa Corpului Didactic, în diverse proiecte care presupun acumularea unor credite pe management educaţional. Aceste credite se obţin inclusiv din cursurile de licenţă. Alte condiţii de bază pentru concurs sunt ca să fie titulari, să aibă cel puţin gradul didactic II. Dacă sunt mai multe solicitări decât numărul de locuri, urmează o departajare a candidaţilor în funcţie de punctajul pe care îl au acumulat. Metodologia prevede că putem să luăm maximum 5% din totalul numărului de posturi din judeţ. Ţinând cont şi de solicitărtile din anii anteriori am aprobat în Consiliul de Adminsitraţie al Inspectoratului Şcolar 100 de locuri“, a declarat Alexandru Gîdăr, inspector şcolar general adjunct al ISJ Dolj.

La nivelul judeţului Dolj, din datele existente în registrul informatic sunt 6.252 de posturi didactice, dintre care 4.179 de posturi – în urban şi 2.613 posturi didactice – în rural.

Înscrierile se fac on-line

Înscrierile pentru concursul de experţi în management educaţional se fac on-line, pe site-ul Corpului Naţioanl de Experţi în Management Educaţional http://cneme.edu.ro/inscriere/. Înscrierile on-line se pot face până pe 2 februarie.


„Primul pas pe care trebuie să îl facă profesorii este de a se înscrie on-line, după aceea urmează să depună dosarele la Inspectoratul Şcolar până pe 14 februarie. Subliniez că nu mai există obligaţia de a aduce documentele legalizate la notariat. Îi invităm pe toţi cei care vor să se înscrie. Calitatea de expert în management educaţional se pierde doar în cazul sancţiunilor. În rest, chiar dacă nu ocupă o funcţie de conducere imediat, se înnoiesc capacităţile manageriale prin diverse acte de perfecţionare“, a mai spus inspectorul şcolar general adjunct, Alexandru Gîdăr.


Aceasta este cea de a 15-a serie de selecţie a experţilor în managementul educaţional. Primele rezultate se vor publica pe 25 februarie. Candidaţii nemulţumiţi pot depune contestaţii în perioada 26 februarie – 3 martie. Acestea se depun la inspectoratul şcolar, dar şi la Ministerul Educaţiei Naţionale. Pe 13 martie se vor afişa rezultatele finale. În prezent, la nivelul judeţului Dolj sunt 1.124 de experţi în management educaţional.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS