6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTârg caritabil de Crăciun pentru doi copii din Izvoare

Târg caritabil de Crăciun pentru doi copii din Izvoare

Universitatea din Craiova a deschis, ieri, o nouă ediţie a Târgului de Crăciun Winterland. Sute de aranjamente specifice sărbătorilor de iarnă au fost realizate de studenţii de la Peisagistică şi se pot găsi în holul central al Universităţii din Craiova până pe data de 16 decembrie. Decoraţiunile sunt realizate, cu multă imaginaţie, din lemn, crengi de brad, globuri, ceară. Târgul de Crăciun a ajuns anul acesta la cea de a IX-a ediţie. În deschidere au cântat studenţii de la Teologie. Târgul are şi la această ediţie scop caritabil. Cu banii care se vor strânge, organizatorii vor să aducă mai multă bucurie pe chipurile a doi copii din Dolj.

Decoraţiuni de Crăciun, realizate de studenţii Facultăţii de Horticulutură-secţia Peisagistică

„Ca în fiecare an, studenţii Facultății de Horticultură au realizat ornamente deosebite, cu specific de sărbătoare, care pot fi achiziţionate în perioada 11-16 decembrie. Cu suma obţinută din vânzarea acestora îl vom aduce pe Moș Crăciun în casa a doi copii din satul Izvoare, judeţul Dolj, care au rămas fără părinți, fiind crescuți de o bunică“, a precizat prof.univ.dr. Cezar Spînu, rectorul Universităţii din Craiova. Cei doi copii pentru care se organizează târgul caritabil de Crăciun locuiesc în satul Tudor, din comuna Izvoare. Copiii se numesc Mădălin şi Veronica. Băitaul are 14 ani, iar fata opt ani. Ambii sunt elevi la Şcoala Izvoare.

Decoraţiuni de Crăciun, realizate de studenţii Facultăţii de Horticulutură-secţia Peisagistică

„Sunt copii care au rămas în grija bunicii, de şapte-opt ani. Tatăl lor a murit în Italia. Se descurcă destul de greu“, au spus reprezentanţii Primăriei Craiova. Cei care vor să îi ajute pot lăsa la Universitatea din Craiova şi jucării şi haine.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS