18.5 C
Craiova
vineri, 10 iulie, 2020
Știri de ultima oră Educatie Editorii de manuale au fost chemați la Ministerul Educației

Editorii de manuale au fost chemați la Ministerul Educației

Ministrul Educației i-a chemat miercuri pe reprezentanții editurilor de manuale să discute despre licitația proaspăt lansată pentru manualele de clasa a VIII-a, potrivit hotnews.

Editorii spun că e foarte bine că ministerul a lansat licitația devreme, astfel încât elevii care acum sunt în clasa a VII-a și care anul școlar viitor vor trece în clasa a VIII-a să aibă manuale, însă aceasta a fost lansată după un ordin vechi, iar ei nu au fost consultați deloc cu privire la modul în care să fie realizate.

Editorii au o serie de observații, printre care timpul insuficient pentru elaborarea unui conținut de calitate. ”Termenul propus pentru depunerea ofertelor – 03.02.2020 – este total insuficient pentru realizarea unor conținuturi de calitate”, se arată într-un document al Asociației Editorilor de Manuale.

Aceștia susțin că Ministerul Educației ar trebui să revină la modul în care s-a făcut licitația în perioada 1995-1999.

”Prezentarea parțială a conținutului în vederea evaluării: aproximativ 25% din manual, însoțită de un sinopsis și de o declarație de asumare a conformității conținutului final al manualului – a funcționat cu succes în licitațiile organizate sub egida Băncii Mondiale (perioada 1995 – 1999)”, este una dintre propunerile editorilor.

Editorii mai cer un termen decalat de depunere a variantei digitale a manualului, după anunțarea rezultatelor, doar pentru proiectele declarate câștigătoare.

Consultă mai jos propunerile făcute de Uniunea Editorilor pentru licitația manualelor pentru clasa a VIII-a:

Propunerile Uniunii Editorilor din România pentru ministrul Monica Anisie

Reamintim că, săptămâna trecută, Ministerul Educației și Cercetării, prin Centrul Național de Evaluare și Examinare (CNEE), în calitate de autoritate contractantă, a lansat procedurile de licitație în vederea asigurării manualelor școlare pentru elevii claselor a VIII-a în anul școlar 2020-2021. Lansarea licitației încă din semestrul întâi este o premieră pentru o astfel de licitație, până acum aceste licitații fiind lansate în ultimul moment.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Bogații de la Piețe și Târguri

Bogații de la Piețe și Târguri. Directorii de la Pieţe au averi însemnate. Administratorul societăţii, Alin Mărăcine (stânga) pare, totuşi, mic copil pe lângă directorul tehnic Claudiu Neagoe (centru) şi directorul de dezvoltare Marian Viorel Marin (dreapta).

ȘTIRI GdS

Bogații de la Piețe și Târguri

Bogații de la Piețe și Târguri. Directorii de la Pieţe au averi însemnate. Administratorul societăţii, Alin Mărăcine (stânga) pare, totuşi, mic copil pe lângă directorul tehnic Claudiu Neagoe (centru) şi directorul de dezvoltare Marian Viorel Marin (dreapta).

Număr record de internări la Infecţioase Craiova. S-a depăşit...

Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş“ din Craiova are, în prezent, cei mai mulţi pacienţi internaţi de la începutul pandemiei. Infecţioasele au...

Părinte, umilit la ISJ Dolj: S-a terminat programul, mai...

Părinte, umilit la ISJ Dolj: S-a terminat programul, mai staţi?

Primăria Târgu Jiu a primit un teren lângă Parcul...

Primăria Târgu Jiu a primit, prin donație, un teren lângă Parcul Coloanei Fără Sfârșit. Terenul a fost donat...

Scapă Complexul Energetic Oltenia de faliment?

Complexul Energetic Oltenia (CEO) mai are câteva săptămâni la dispoziție pentru finalizarea Planului de restructurare și decarbonare. Documentul...

Horoscopul de weekend

BerbecIeși din zona ta de confort și nu te mai gândi că nu ești pregătit să faci schimbări, să ții piept unor...