8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăEducatieTârg de toamnă la Colegiul Naţional "Carol I" din Craiova

Târg de toamnă la Colegiul Naţional „Carol I” din Craiova

Gutui, struguri, roşii, murături de sezon, zacuscă, dulceaţă de diverse sortimente şi plăcinte cu mere ori dovleac sunt doar câteva dintre produsele primului târg de toamnă organizat de Colegiul Naţional „Carol I” din Craiova. Târgul a fost deschis oficial astăzi, la ora 11.00.

Elevii au eliberat la deschidere o mulţime de baloane cu heliu. Târgul se va desfăşura până când elevii vor termina de vândut toate produsele.
Preţurile încep de la 5 lei şi ajung până la 10-20 de lei în funcţie de produs dar şi de stand. Primii cumpărători au fost părinţii, bunicii dar şi cadrele didactice ale unităţii şcolare.

„Am dorit o dulceaţă de smochine şi am şi reuşit să găsesc acest produs la unul dintre standuri”, a precizat unul dintre cadrele didactice.

Prima ediţie a târgului

Târgul de toamnă de la Colegiul Naţional Carol I este la prima ediţie propune antrenarea elevilor în promovarea produselor tradiţionale româneşti şi dezvolatrea abilităţilor de antreprenoriat.

Micii antreprenori s-au pregătit pentru acest eveniment nu numai cu produse, ci şi prin vestimentaţie. De la mic la mare, ei au purtat costume populare. În plus, ei au şi pregătit o parte din produse. „Toate produsele sunt proaspete. Eu ma pregătit ieri cu mama mea dovleac copt dar şi fursecuri cu dovleac. Alţi colegi ai mei au pregătit gogoşi, plăcinte şi cam tot ceea ce se vede la acest stand”, a spus eleva Sofia Teodorescu de la clasa a III-a A.

„Potrivit reprezentanşilor şcolii activitatea a fost organizată şi din dorinţa de a aduce un plus de cunoştinţe referitoare la educaţia pentru sănătate printr-o alimentaţie corectă, iar pentru anul viitor vor să extindă proiectul şi pentru elevii de la clasele de gimnaziu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS