10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieDeschidere festivă a anului Universitar la Automatică şi Calculatoare

Deschidere festivă a anului Universitar la Automatică şi Calculatoare

Studenţii vor avea, din această toamnă, un laborator ultramodern în care firmele Caphyon şi NetRom au investit 80.000 de euro.

Miercuri, în Sala Mare a Teatrului Naţional „Marin Sorescu“ din Craiova, a avut loc festivitatea de deschidere a anului universitar 2019-2020 la Facultatea de Automatică, Calculatoare şi Electronică a Universităţii din Craiova. Ceremonia a fost gazduită de profesor Dan Selişteanu, decanul facultăţii. Pe scenă, alături de profesori şi reprezentanţi ai studenţilor, s-au aflat şi reprezentanţii firmelor de software din Craiova, parteneri de tradiţie ai instituţiei şi viitori angajatori.

„Firmele sunt parteneri minunaţi, strategici, care ne-au sprijinit cu amenajarea unor laboratoare, astfel încât infrastructura facultăţii să ţină pasul cu evoluţia tehnologiei“, a spus profesor Selişteanu.

Cât au investit cele două dintre firmele de top din Craiova

De altfel, două dintre firmele de top din Craiova, Caphyon şi NetRom, au investit 80.000 de euro într-un laborator ultramodern, care a fost inaugurat miercuri. Victor Ciura, de la Caphyon, i-a invitat pe studenţi la o întâlnire cu reprezentanţii firmei pentru a afla mai multe despre activitatea acesteia. Le-a explicat, pe scurt, că firma a fost fondată în urmă cu 16 ani de doi absolvenţi ai Facultăţii de Automatică, Calculatoare şi Electronică, dovada vie că şi aici se poate face performanţă. Victor le-a recomandat studenţilor să fie atenţi la ce se întâmplă şi în Craiova înainte să se grăbească să „fugă“ în străinătate.

La rândul său, Gabriel Păunică, de la NetRom, le-a amintit studenţilor că facultatea are o faimă care „nu a venit de la sine“. Această faimă s-a construit puţin câte puţin, iar la ea au contribuit atât studenţii absolvenţi, cât şi profesorii. Şi iată că acum se văd rezultatele, în firmele care activează în Craiova.
Nicolae Neagu (Hella) a amintit că şi firma pe care o reprezintă a modernizat două laboratoare ale facultăţii. El a subliniat că „trebuie să existe o simbioză între liceu, facultate şi ceea ce urmează după facultate“, amintind că aproape 90% dintre angajaţii firmei Hella au absolvit facultatea la Craiova.

Ce vor reprezentanţii firmelor

De altfel, reprezentanţii firmelor mai sus menţionate vor o strategie coerentă de tip „Alianţa pentru IT“ prin care, având ca partener Universitatea din Craiova, să păstreze forţa de muncă în oraş. Firmele care au acelaşi obiectiv sunt invitate să adere la această strategie comună.
Pe scena TNC au mai urcat ca să le ureze spor la învăţătură studenţilor reprezentanţi ai CS România, Ubisoft, Continental şi QFort. La final, au fost premiaţi studenţii cu rezultate deosebite la concursurile internaţionale. Înfiinţată sub această titulatură în 1990, Facultatea de Automatică, Calculatoare şi Electronică şcolarizează peste 1.350 de studenţi, câte 600 la Automatică şi Calculatoare şi circa 150 la Robotică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS