9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieLiceul "Voltaire" în concursul naţional Euroscola

Liceul „Voltaire” în concursul naţional Euroscola

Zeci de liceeni de la Liceul „Voltaire” din Craiova au organizat luni un flash-mob, Piața „Mihai Viteazul” pentru a atrage atenţia asupra rolului pe care îl are educaţia şi practicarea unei profesii. Flash-mobul a constat într-un moment artistic pregătit special.

Potrivit elevilor de la Liceul „Voltaire” acest flash-mob face parte dintr-o  campanie de informare și conștientizare a rolului educației și al practicării unei profesii, în cadrul Concursului național pentru liceeni Euroscola, ediția a XII-a (2019-2020). Concursul este organizat de Biroul de Legătură al Parlamentului European în România (BLPE), în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale (MEN). Titlul generic al acestei ediții este „Educația schimbă vieți” şi ae în centru şi exemplul unei persoane din viaţa publică. Această campanie a început în luna august şi se va derula şi pe toată durata lunii octombrie.

Povestea de succes a lui Radu Szekely, o inspiraţie

„Am început această campanie, pornind de la povestea de succes a lui Radu Szekely, cunoscut pentru activitatea sa de consilier în Ministerul Educației Naționale, de expert în educație la Comisia Europeană și, nu în ultimul rând, de fondator al Școlii finlandeze din Sibiu. Numele proiectului de campanie demarat de echipa Liceului „Voltaire” este SUS (stepping up skills ).

Acest nume este justificat de faptul că elevii au căutat să identifice, din rândul competențelor -cheie recomandate de Consiliul Uniunii Europene, pe cele care au determinat parcursul existențial al personalității alese, competențe care, de altfel, ar trebui să stea la baza formării oricărui individ. Concret, echipa Liceului „Voltaire” derulează o serie de activități specifice, precum ateliere, expoziții, sesiuni de informare sau simulări de ședințe ale Parlamentului European. Au avut lo o serie de activităţi cum ar fi   atelier de marketing media, atelier de teatru și improvizație cu actrița Laura Dumitrescu, atelier de educație nonformală cu Uniunea Studenților. Am înfiinţat şi atelierul Euroscola în Liceul „Voltaire”. Şi flash-mobul din Piaţa „Mihai Viteazul” din Craiova se înscrie în această campanie şi mai avem şi alte evenimente”, a precizat Adina Mitrică, profesor coordonator.

Următorul eveniment va fi pe  9 octombrie

Acesta se va numi  EDUC-ART şi se va derula in Parcul Romanescu, la care sunt așteptați craioveni de toate vârstele. Acțiunea se desfășoară în colaborare cu organizații de tineri și studențești, asociații de voluntariat, Universitatea din Craiova, Interact Club, DJTS Dolj, Consiliul Județean al Elevilor Dolj, LEO Club e și constă în activități creative și recreative, jocuri, concursuri, ateliere de dezvoltare a abilităților.
 Echipajele din cele 28 de țări ale Uniunii Europene  care se vor clasa pe primele locuri în cadrul acestui concurs vor participa la evenimentele „Ziua Euroscola”, organizate la Strasbourg în anul 2020.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS