7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieElevii din Constanţa au dat Ministerul Educației în judecată

Elevii din Constanţa au dat Ministerul Educației în judecată

Asociația Elevilor din Constanța (AEC), a chemat astăzi în instanță Ministerul Educaţiei privind Ordinul dat de aceştia şi anume, dreptul elevilor care obțin media sub 5,00 la admitere de a urma un liceu. Acest lucru denotă o atitudine de tipul „ascundem gunoiul sub preș”, se arată într-un comunicat de presă al asociaţiei.  

Pe 27 august, Ministerul Educației Naționale a aprobat ordinul prin care reglementa organizarea și desfășurarea admiterii în învățământul de stat în anul școlar 2020-2021. Printre prevederile acestui ordin, la art. 2, alin. (10) este prevăzut faptul că elevii care obțin media de admitere sub 5.00 nu pot participa la repartiția computerizată în unitățile de învățământ liceal de stat. 

Astăzi, asociaţia a acţionat în instanţă şi mai transmite în comunicat că ei vor ca Guvernul României să suţină elevii.

Recomandăm Guvernului României să se preocupe de susținerea elevilor aflați în situații de risc, de regândirea sistemului de orientare profesională din învățământ, precum și de alinierea programei și planurilor-cadru cu formule care să asigure libertatea elevilor de a își urma drumul ales în viață, fără a fi constrânși în niciun fel, dar nici aglomerați cu informație în volume foarte mari, aspectele practice lipsind cu desăvârșire, se mai arată în comunicatul asociaţiei AEC.

Raluca-Maria Nedelea

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS