14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEducatieEdu Networks vrea România în top 10 sisteme educaționale din Europa

Edu Networks vrea România în top 10 sisteme educaționale din Europa

Edu Networks este prima alianță din care fac parte ONG-uri și oameni de afaceri. Toți aceștia lucrează pentru a sprijini transformarea educației în școlile românești, scrie hotnews.ro

Un număr de 114 școli din România vor primi asistență în anul școlar 2019-2020 din partea oamenilor de afaceri și organizațiilor nonguvernamentale pentru transformarea lor în medii propice învățării și dezvoltării elevilor.

Școlile intrate în program în acest an vor fi ajutate și în următorii 4 ani și vor lucra cu mentori și facilitatori profesioniști pentru a crește calitatea educației. În program au fost incluse grădinițe, școli primare și gimnaziale, licee din toată țara și de orice profil.

Edu Networks: trebuie să crească ratele de promovare și să scadă analfabetismul funcțional

Scopul proiectului Edu Networks este să încurajeze școlile și să dezvolte o cultură organizațională democratică. De asemenea, proiectul trebuie să reducă abandonul școlar, să crească ratele de promovare, să scadă analfabetismul funcțional și să crească motivația profesorilor.

Noi suntem obișnuiți să lucrăm cu proiecte pe termen lung. Și de aceea ne propunem ca pentru cel puțin următorii 5 ani să transformăm 500 de școli, a spus Florian Talpeș, CEO-ul Bitdefender, unul dintre fondatorii programului.

În 2035 România poate fi în top 10 sisteme educaționale din Europa

Cele 114 școli au fost selectate în urma completării unui formular de înscriere. Dintre acestea, doar 700 de școli au fost motivate și determinate de provocările și nevoile de creștere a educației.

E primul proiect de transformare al școlii. Ne propunem ca în 2035 România să fie în top 10 al sistemelor de educație din Europa. Școlile au fost selectate pe baza formularelor completate de directorii de școală, nu au fost întrebări ușoare, ci am transpus întrebările pentru manageri directorilor de școală. Așa ne-am dat seama cât de mult își doresc transformarea, a spus Măriuca Talpeș, inițiatoarea programului.

Edu Networks își propune să crească în fiecare an numărul școlilor care vor primi asistență. Astfel, anual 100 de școli vor fi incluse în program.

În luna octombrie, comunitatea de 68 de specialiști în educație și 50 de mentori din business vor avea prima întâlnire de lucru în cele 9 clustere, în care vor sprijini școlile în a-și stabili obiectivele individuale către care vor lucra în cei 4 ani de program.

În total, pentru că cele 114 școli cu personaliate juridică au în subordine și alte școli, numărul școlilor este mult mai mare: 276 școli unde deservesc 64.353 de elevi. Pentru început, programul costă 620.000 de euro.

Aurelian Marian Soare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS