16.5 C
Craiova
duminică, 15 septembrie, 2019
Acasă Educatie O școală are doar 7 elevi și se află la Hurez

O școală are doar 7 elevi și se află la Hurez

-

Școala cu cei mai puțini elevi din județul Gorj se află în satul Hurez, care aparține de comuna Turcinești. Potrivit autorităților locale, la Școala din Hurez învață doar 7 elevi, la simultan.

Este vorba de câte unul în clasa pregătitoare și clasa I, patru elevi la clasa a II-a și o elevă în clasa a III-a. Învățătorul are vârsta de 64 de ani și se pregătește de pensie. Ion Popescu, din satul vecin, Rugi, încă se gândește dacă se va retrage din activitate sau va preda în continuare. „Condițiile sunt foarte bune. Condițiile le mai face și omul. Ceea ce se vede aici este exclusiv munca mea și a câtorva părinți. A mai fost un părinte care nu avea atunci copil și abia acum. Am venit cu un lambriu, lavabilă, picturi pe pereți. Arată foarte bine și este adecvată activităților didactice. În plus este școala cu cele mai puține costuri din comună”, a spus Ion Popescu, învățătorul școlii.

Puțini elevi

La Școala Primară din Horezu puteau să fie 9 elevi, însă regulamentul școlar nu permite unui învățător să predea la cinci clase simultan, ci doar la patru. Învățătorul a făcut un program special și susține că timpul alocat celor mici este mult mai mare față de școlile unde se predă în mod normal.

„Cu două clase fac română și matematică. Restul fac religie, educație fizică, muzică, abilități, dexterități. Unele devin ore comune și le facem împreună, indiferent de clasa în care se află. La ora 12.00 vine microbuzul și pleacă cei mai mari, clasele a II-a și a III-a și rămân cu clasa pregătitoare și clasa I, adică doi copii, două ore. Ne descurcăm”, a mai declarat învățătorul. Ion Popescu dorește să transforme o sală de clasă în sală de sport pentru a putea face orele de educație fizică și în sezonul rece.

Eugen MARUTA
Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.