16.5 C
Craiova
duminică, 15 septembrie, 2019
Acasă Educatie Tur de forţă al primarului Gutău la deschiderea noului an şcolar

Tur de forţă al primarului Gutău la deschiderea noului an şcolar

-

Primarul Mircia Gutău a făcut un adevărat tur de forţă astăzi şi a reuşit să participe la festivităţile organizate la cinci unităţi şcolare din municipiu.

Prima participare a avut-o la Şcoala ”Anton Pann” din Ostroveni. Aici au fost finalizate recent lucrările la spaţiul din faţa imobilului. În imediata apropiere a fost amenajat un foarte modern şi elegant loc de joacă şi relaxare de aproximativ 3.000 mp. A urmat Şcoala Gimnazială nr. 10, tot în cartierul Ostroveni. Aici s-au făcut de asemenea lucrări de amenajare şi reabilitare. Din acest an, la trecerea de pietoni de pe str. Luceafărului din faţa şcolii, s-a montat un semafor cu buton pentru creşterea siguranţei elevilor.

Următorul popas a fost făcut la Colegiul Naţional de Informatică ”Matei Basarab”, obiectiv unei investiţii finanţată din fonduri europene ce vizează reabilitarea termică a clădirilor şcolii.

La Colegiul Naţional ”Mircea cel Bătrân”, unitate care anul viitor va împlini un secol de existenţă, planurile municipalităţi sunt de a reabilitare a sălii de sport, precum şi de modernizare a sălii de festivităţi.

Un alt proiect cu fonduri europene are drept obiectiv reabilitarea termică a cantinei şi internatului acestui colegiu, din zona Nord. La Şcoala Gimnazială ”Take Ionescu” din zona centrală, cea mai recentă investiţie vizează transformarea fostei grădiniţe din vecinătate, de pe str. General Praporgescu, într-un spaţiu pentru clasele pregătitoare, care să fie astfel separate de clasele primare şi de gimnaziu.

Mariana BUTNARIU
Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.