-1.8 C
Craiova
joi, 28 ianuarie, 2021
Știri de ultima oră Local Dolj În Dolj, zeci de candidați au promovat bacalaureatul după contestațiile la română

În Dolj, zeci de candidați au promovat bacalaureatul după contestațiile la română

Rezultatele finale ale examenului național de bacalaureat, sesiunea de toamnă, au fost afișate cu două zile înainte de începerea noului an școlar. În județul Dolj, după contestații, alți 29 de candidați au promovat examenul. Cei mai mulți au reușit să promoveze pe baza contestației la Limba și literatura română. Notele la această disciplină au crescut și cu mai mult de un punct.

În urma rezultatelor finale ale examenului național de bacalaureat, în județul Dolj au promovat 387 de candidați, față de 358 câți erau la rezultatele inițiale. Procentul pe județ la această sesiune este de 37,36%.

Cei mai mulți candidați au reușit să promoveze sesiunea după ce au depus contestații la Limba și literatura română. La această disciplină, notele au crescut de la câteva zeci de sutimi până la peste un punct.

Cea mai mare creștere a fost obținută de un candidat de la Liceul „Adrian Păunescu“ Bârca. Acesta a avut înainte de contestații nota 5 la proba scrisă de limba și literatura română, iar după contestații are 6,45. Un alt elev de la Colegiul „C.D. Nenițescu“ a avut 5.00 la Limba română și a obținut 6 după contestații. Cea mai mică creștere a unui candidat care a reușit să promoveze sesiunea a fost de 0,35 de puncte și a fost obținută de un elev de la Plenița.

Reușite după contestații la Limba română au avut și elevi de la Liceul „Ștefan Marincu“ Poiana Mare, Liceul „Constantin Brâncoveanu“ Dăbuleni, Liceul „Ștefan Milcu“ Calafat, Liceul „Marin Sorescu“, Colegiul „Nicolae Titulescu“, Liceul „Traian Vuia“, Liceul Tehnologic „George Bibescu“ Craiova.

13 licee cu peste 50% promovabilitate


După contestații, chiar dacă sunt doar 29 de elevi care au promovat sesiunea, s-au schimbat procentele de reușită la nivelul liceelor. Potrivit reprezentanților ISJ Dolj, sunt 13 unități școlare cu peste 50% reușită față de nouă, câte erau după rezultatele inițiale. Dintre acestea, Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu“ Craiova are 100% promovabilitate, urmat de Colegiul Național Pedagogic „Ștefan Velovan“ Craiova – 83,33%.

Liceul de Arte „Marin Sorescu“ Craiova are 69,57%, Liceul Teoretic „Henri Coandă“ Craiova – 65,22%, Liceul „Voltaire“ Craiova – 62,50%, Liceul Teoretic „Tudor Arghezi“ Craiova – 60,00%, Liceul Teoretic „George Șt. Marincu“ Poiana Mare – 55%, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul“ Băilești – 54,17%, Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trișcu“ – 52,17%.

 Cu 50% promovați la sesiunea de toamnă a bacalaureatului sunt Colegiul Național „Nicolae Titulescu“ Craiova, Liceul Tehnologic de Transporturi Auto Craiova – 50,00%, Liceul Tehnologic Special „Beethoven“ Craiova – 50,00%, Liceul Teoretic „Adrian Păunescu“ Bârca – 50,00%. Între 0 și 20% promovați au șapte unități școlare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Horoscop

BerbecPrietenii sunt familia pe care o alegeţi şi se...

ȘTIRI GdS

Patriarhia doreşte păstrarea numărului de ore de religie în...

Patriarhia Română doreşte păstrarea numărului de ore de religie în învăţământul preuniversitar, a afirmat, azi, episcopul-vicar patriarhal Varlaam Ploieşteanul, în cadrul unei dezbateri organizate...

Elevii și profesorii cu boli cronice vor putea să...

Elevii și profesorii cu boli cronice vor putea să facă orele online și după redeschiderea școlilor
00:02:03

Primul autobuz electric articulat a ajuns la RAT Craiova

Primul autobuz electric a ajuns la RAT Craiova. Începând de azi se află în parcul auto al Regiei. După ce va fi înmatriculat, acesta...

Ministrul Educației: „ Manualele vor fi gata în decembrie....

Ministrul Educației a declarat miercuri că manualele pentru viitorul an școlar nu vor ajunge la elevi mai devreme de luna decembrie. Situație despre care...

Câte cazuri de COVID-19 au fost înregistrate în Dolj,...

Prefectura Dolj a anunțat că astăzi au fost înregistrate alte 68 de cazuri noi de coronavirus, la 320 de teste efectuate în ultimele 24...

S-a scumpit modernizarea străzii Teilor

Strada Teilor din Craiova va fi modernizată cu 6,2 milioane de lei. Ea reprezintă, practic, continuarea urbană a Drumului Expres Craiova – Piteşti și face legătura cu strada Carpenului și bulevardul Decebal, via Pasajul Gârlești.