12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljProfesorii de la Colegiul "Odobleja" au promisiunea că vor primi clădirea cedată Liceului "Voltaire"

Profesorii de la Colegiul „Odobleja” au promisiunea că vor primi clădirea cedată Liceului „Voltaire”


Profesorii de la Colegiul „Ştefan Odobleja” susţin, printr-un comunicat de presă, că au primit promisiunea de la reprezentanţii administraţiei locale şi ai ISJ Dolj că se va rezolva problema lipsei spaţiilor de învăţământ. Aceştia spun că aşteaptă un răspuns până pe data de 6 septembrie.

Reamintim faptul că dascălii de la Colegiul „Ştefan Odobleja” au tras un semnal de alarmă public referitor la faptul că după ce clădirea- pavilion a fost cedată Liceului „Voltaire” anul trecut, cursurile s-au desfăşurat în condiţii dificile pentru elevi. Profesorii au povestit că au 31 de grupe dimineaţa şi 16 clase autorizate. În acest fel, o parte din elevi învaţă prin rotaţie în laboratoare. În fiecare pauză, aproximativ 800 de elevi trec de la un laborator la altul şi au ajuns să meargă cu ghiozdanele în spate şi la toaletă.

Profesorii au protestat în faţa Primăriei Craiova

Profesorii susţin că situaţia nu mai poate continua în acest fel şi cer autorităţilor să găsească soluţii. Aceştia au făcut apel şi la instanţă, cerând suspendarea hotărârii de Consiliu Local prin care clădirea -pavillion a fost cedată Liceului „Voltaire” din Craiova.

De altfel, o parte din cadrele didactice ale Colegiul „Ştefan Odobleja” din Craiova au organizat zilele trecute şi un protest în faţa Primăriei Craiova. O delegaţie formată din cadre didactice a intrat în audienţă la primarul Craiovei pentru a găsi soluţii. La discuţii a participat şi inspectorul şcolar general Monica Leontina Sună.

Data a fost stabilită verbal de reprezentanţii administraţiei locale

Cadrele didactice au dat apoi un comunicat de presă prin care au anunţat că au promisiunea din partea autorităţilor că se vor găsi soluţii privind spaţiile până pe 6 septembrie.

„Având în vedere interesul reprezentanţilor media în rezolvarea problemei lipsei spaţiilor de învăţământ cu funcţiunea săli de clasă, la Colegiul „Ştefan Odobleja” din Craiova şi multumindu-vă pentru sprijinul acordat, vă informăm că vineri, 30 august, în cadrul întâlnirii organizate de către domnul primar Mihail Genoiu cu doamna inspector general Monica Sună, doi reprezentanţi ai Direcţiei de Patrimoniu din cadrul PMC şi cinci reprezentanţi ai Colegiului „Ştefan Odobleja” din Craiova, am fost asiguraţi de disponibilitatea şi dorinţa de implicare a autorităţilor locale în rezolvarea acestei probleme, prin încercarea de a găsi altă locaţie cu destinaţia de sediu Liceului „Voltaire”, astfel încât ambele unităţi de învăţământ să beneficieze de condiţii normale pentru desfăşurarea activităţii”, se arată în comunicatul emis de conducerea şcolii.

Dascălii spun că noul termen fixat pentru rezolvarea probelemei spaţiilor ar fi 6 septembrie.

„Fiind în continuare de bună credinţă, aşteptăm cu interes şi încredere în cuvântul de onoare al reprezentanţilor celor două instituţii implicate, Primăria Craiova şi Inspectoratul Şcolar Dolj să ni se comunice soluţia până la data stabilită verbal de reprezentanţii instituţiei Primăriei Municipiului Craiova, respectiv vineri, 6 septembrie „, se mai arată în comunicatul emis de conducerea Colegiului „Ştefan Odobleja” din Craiova.



ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS