Acasă Local Dolj 676 candidați sunt aşteptaţi la prima probă a bacalaureatului

676 candidați sunt aşteptaţi la prima probă a bacalaureatului

-

676 candidați sunt aşteptaţi astăzi la prima probă scrisă a sesiunii de toamnă a bacalaureatului, cea la limba și literatura română .
Examenul va continua cu proba obligatorie a profilului (892 candidați), în data de 23 august iar în data de 26 august: proba la alegere a profilului și specializării (746 candidați).
Probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale se vor desfășura astfel:

 • 27 – 28 august: evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A (144 candidați);
 • 30 august – 2 septembrie: evaluarea competențelor digitale – proba D (148 candidați),
 • 2 – 3 septembrie: evaluarea competențelor lingvistice într-o limba de circulație internațională – proba C (152 candidați);
  Probele se vor desfășura în cele trei centre de examen constituite la nivelul județului Dolj: Colegiul Național ”Gh. Chițu” Craiova, Colegiul Tehnic Energetic Craiova, Liceul ”Traian Vuia” Craiova.
  Pentru această sesiune s-au înscris 1302 candidați, potrivit ISJ Dolj.
  Potrivit calendarului, afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 3 septembrie. Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12.00 – 16.00.
  Rezultatele finale vor fi afișate în data de 7 septembrie.
  Timpul destinat redactării unei lucrări scrise este de trei ore.
Mariana BUTNARIU
Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.