11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieBacalaureatÎn Dolj sunt 1.300 de candidaţi în cea de a doua sesiune a bacalaureatului

În Dolj sunt 1.300 de candidaţi în cea de a doua sesiune a bacalaureatului

În judeţul Dolj, pentru cea de a doua sesiune a bacalaureatului s-au înscris 1.300 de candidaţi. Sesiunea va începe pe 21 august. Candidaţii vor susține în trei centre probele scrise, dar şi pe cele de competenţe.

A doua sesiune a bacalaureatului va începe peste o săptămână. În judeţul Dolj, s-au înscris peste 1.000 de candidaţi.


„Avem 1.300 de candidaţi, care s-au înscris în vederea susţinerii unei a doua sesiuni de bacalaureat, care începe pe 21 august. Prima probă este proba scrisă la limba şi literatura română. Pe 23 august, se va desfăşura proba obligatorie a profilului, la matematică sau istorie, şi pe 26 august va fi proba la alegere“, a declarat inspectorul şcolar general Monica Leontina Sună.


După probele scrise, candidaţii vor susţine probele de evaluare a competenţelor.
Astfel, pe 27 şi 28 august se desfăşoară evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română

. Pe 29 august va fi evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, iar pe 30 august şi 2 septembrie – evaluarea competențelor digitale. Ultima probă este cea de evaluare a competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională, pe 2 şi 3 septembrie.
„Pe 3 septembrie se vor afişa rez

ultatele iniţiale, iar pe 7 septembrie rezultatele finale. Sper ca prezenţa în această sesiune să fie cel puţin la fel de bună ca în prima sesiune şi rezultatele să fie bune şi foarte bune. Am avut absolvenţi care, deşi au reuşit să obţină nota 5 la fiecare probă de examen, nu au media minimă 6 pentru promovarea sesiunii.

Ei vor relua una sau două probe. Cu multă motivaţie, sper ca rezultatele să fie foarte bune“, a precizat inspectorul şcolar general Monica Leontina Sună.


La nivelul judeţului Dolj au fost organizate trei centre de examen. Acestea sunt la Colegiul Naţional „Gheorghe Chiţu“, la Colegiul Tehnic Energetic şi la Liceul „Traian Vuia“ din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS