14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAu mai rămas locuri libere la liceele din Dolj

Au mai rămas locuri libere la liceele din Dolj

Liceele din Dolj au mai rămas cu locuri libere şi după a doua etapă de repartizare computerizată. Sunt cel puţin zece unităţi şcolare care au în total 124 de locuri libere. Managerii spun că absolvenţii de clasa a VIII-a se pot înscrie în continuare. Documentele se vor depune însă direct la unitatea şcolară pentru care vor să opteze.

Liceele din Dolj au avut 206 locuri disponibile pentru cea de a doua etapă de admitere. În această etapă au fost admişi 82 de elevi şi au mai rămas libere peste 100 de locuri la zece unităţi şcolare. Managerii unităţilor şcolare spun însă că nu sunt situaţii în care clasele să nu se facă. De exemplu, la Liceul „Matei Basarab“ din Craiova au mai rămas aproximativ 15 locuri, la economic. „Nu sunt probleme cu clasele. Conform legii, trebuie să fie minimum 15 elevi ca să poată funcţiona clasele. Şi avem elevi. Sunt clase şi de 20 şi de 21 de elevi. Mai vin copii şi după cea de a doua etapă. De curând, a venit un elev care a absolvit gimnaziul în Gorj şi care nu a optat pentru nicio unitate şcolară de acolo. De asemenea, se pot înscrie la liceu şi elevii care au susţinut şi au promovat examenele de corigenţă. Profesorii de la liceele tehnologice muncesc foarte mult cu ei, astfel încât să ajungă să promoveze bacalaureatul“, a precizat Matilda Blagu, directorul Liceului „Matei Basarab“ din Craiova.

Locuri libere la licee din Craiova şi judeţ

Locuri libere au mai rămas şi la Liceul de Transporturi Căi Ferate Craiova. După repartizarea computerizată, acest liceu mai avea 11 locuri libere la electric şi 13 locuri la electronică automatizări. Locuri libere au mai rămas şi la clasa sportivă.
„Au mai rămas locuri libere, dar nu se pune problema că nu se vor face clasele. În urma distribuirii dosarelor s-au completat multe din locurile care au rămas după distribuirea computerizată. Comparativ cu anii anteriori, de această dată au fost mai mulţi elevi care au optat pentru liceul nostru. Inclusiv la clasa sportivă au venit copii. Avem clasă cu fotbal, handbal şi baschet şi mai sunt locuri libere. Mulţi absolvenţi ajung apoi la CSS Universitatea. Se mai pot face înscrieri la liceu. Au dreptul inclusiv elevii care nu au susţinut evaluarea naţională pentru că au fost corigenţi. Este de preferat să vină la liceu şi, mai ales, la un liceu tehnologic pentru că îşi pot dezvolta aptitudinile practice şi apoi se pot angaja. Cred că până în toamnă vom mai rămâne cu maximum două – trei locuri libere la fiecare clasă“, a precizat Cristian Pătraşcu, directorul Liceului CFR Craiova.
Şi la Liceul Tehnologic de Transporturi Auto, după etapa de repartizare computerizată apar 26 de locuri libere la specializarea electric şi 16 locuri la electronică automatizări. „În prezent, avem câte 18 elevi la electric şi 18 elevi înscrişi la electronică. Sunt peste numărul minim prevăzut pentru a funcţiona clasa. Şi este posibil să mai vină elevi să se înscrie. De data aceasta, înscrierile se vor face direct la unitatea şcolară la care vor să înveţe“, a mai precizat Octavian Barbu. Locuri libere au mai rămas şi la liceele din Melineşti, Călăraşi, Cetate, Amărăştii de Jos, Băileşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS