19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPeste 100 de profesori din Dolj au obţinut note mai mari după contestaţii

Peste 100 de profesori din Dolj au obţinut note mai mari după contestaţii

Profesorii din Dolj care au susţinut concursul de titularizare au aflat ieri rezultatele finale. În judeţul Dolj, au fost 155 de contestaţii. În urma reevaluării lucrărilor, 102 cadre didactice au primit note mai mari decât aveau iniţial. A crescut astfel numărul mediilor peste 5. Astăzi va fi prima şedinţă de repartizare a posturilor didactice.

Cadrele didactice au trecut ieri prin ultimele emoţii privind rezultatele de la titularizare. Au fost afişate notele finale, după contestaţii. „La nivelul judeţului Dolj au fost 155 de contestații depuse la concursul pentru ocuparea posturilor vacante sau rezervate. 102 contestaţii au fost admise în plus. Alte 36 de contestaţii au fost admise în minus. 17 lucrări au rămas nemodificate“, se arată în comunicatul ISJ Dolj.
În urma reevaluării lucrărilor nu au mai fost obţinute medii de 10. Prin urmare, la nivelul judeţului Dolj rămân doar trei candidaţi cu media maximă, două educatoare şi un profesor de religie. În schimb, a crescut numărul mediilor peste cinci. 70 de candidaţi au reuşit să obţină medii peste 5, astfel încât să poată preda din nou. „Înainte de contestaţii erau 492 de medii peste 5, după contestaţii sunt 562 de astfel de note“, se arată în comunicatul ISJ Dolj. De altfel, alţi 52 de candidaţi au reuşit să ia medii peste 7, care le dau posibilitatea de a obţine un post pe perioadă nedeterminată. „În Dolj, înainte de contestaţii erau 318 medii peste 7, după contestaţii sunt 370 de astfel de medii“, după cum arată raportul ISJ Dolj.

Astăzi are loc prima şedinţă de repartizare pe posturi

De astăzi încep şedinţele publice pentru repartizarea pe posturi a candidaţilor care au participat la concursul naţional. Şedinţa este pentru cei care au luat medii peste 7 şi sunt posturi vacante pentru titularizare. Această şedinţă se organizează la Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, începând cu ora 10.00. La nivelul judeţului, sunt șapte discipline la care sunt posturi vacante care pot fi ocupate pe perioadă nedeterminată. Acestea sunt matematică, fizică, educație muzicală, educație plastică, educație fizică și sport, discipline tehnice – ingineri şi discipline tehnice – maiştri. Candidaţii de 10, la nivelul județului Dolj, nu vor ocupa posturi pe perioadă nedeterminată.
Şedinţă publică pentru repartizarea posturilor didactice va fi şi pe 1 august pentru cadrele didactice titulare rămase cu reducerea de activitate nesoluţionată. Acestea îşi pot completa norma didactică sau se pot detaşa în interesul învăţământului pe perioadă determinată. Tot pe 1 august, pot obţine alt post şi cadrele didactice care erau titulare anterior concursului şi care au obţinut minimum 7 la concursul naţional.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS