10.1 C
Craiova
sâmbătă, 22 februarie, 2020
Acasă Educatie Titularizare 2019. Astăzi are loc proba scrisă

Titularizare 2019. Astăzi are loc proba scrisă

-

Titularizare 2019. ​Proba scrisă din cadrul concursului naţional de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în învăţământul preuniversitar, sesiunea 2019, se va desfăşura astăzi, începând cu ora 10.00, în 85 de centre de examen.

Pentru susţinerea acestei probe s-au înscris 27.724 de candidaţi, scrie Hotnews. Dintre aceştia, 4.740 provin din promoţia de absolvenţi din acest an, potrivit Ministerului Educaţiei. Candidații îşi pot valida fişele de înscriere cel târziu până la ora 9,00 dimineaţa. La nivel naţional sunt disponibile 4.319 posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată. Dintre acestea, 3.091 de posturi didactice/catedre vacante sunt în mediul urban şi 1.228 în mediul rural.

Titularizare 2019 – Cum decurge examenul

Pentru susţinerea probei scrise, candidaţii trebuie să fie prezenţi în sală cel mai devreme la ora 8.00 şi cel mai târziu la ora 9.00. După primirea subiectelor, durata de redactare a lucrărilor este de patru ore. Acest timp poate fi depăşit cu una-două ore doar de candidaţii cu cerinţe speciale.

Subiectele sunt asigurate de Centrul National de Evaluare şi Examinare. Acestea vor fi publicate, după susţinerea probei scrise, pe site-ul subiecte.edu.ro.

Rezultate şi contestaţii

Primele rezultate la proba scrisă vor fi afişate în data de 23 iulie, la sediile inspectoratelor şcolare. De asemenea, ele vor fi disponibile şi pe site-ul http://titularizare.edu.ro.

Contestaţiile se depun la sediile inspectoratelor şcolare judeţene pe 23 iulie, până la ora 21,00 şi pe 24 iulie, până la ora 15.00. Rezultatele finale se afişează la sediile inspectoratelor şcolare judeţene şi pe site-ul menţionat anterior în data de 30 iulie.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului.

SursaHotnews

ȘTIRI VIDEO GdS