Acasă Educatie Titularizare 2019: Subiecte și tot ce trebuie să știi despre proba scrisă

Titularizare 2019: Subiecte și tot ce trebuie să știi despre proba scrisă

-

Titularizare 2019. Ministerul Educației a scos la concurs 4.319 posturi pentru angajare pe o perioadă nedeterminată. La examenul de Titularizare 2019 s-au înscris peste 30.000 de profesori, scrie a1.ro.

Examenul de Titularizare 2019 reprezintă angajarea pe o perioadă nedeterminată în sistemul preuniversitar de învățământ. Acesta care se va desfășura miercuri, 17 iulie. La examen pot participa atât cei care au absolvit facultatea, cât și cei care au terminat liceul pedagogic(pentru învățători educatori). Pentru a trece examenul, este necesar ca nota sa fie minim 7 (șapte), atât la proba scrisă cât și la inspecția la clasă în profilul postului.

Subiecte pot fi găsite pe titularizare.edu.ro.

Peste 30.000 de candidaţi înscrişi

La examenul de Titularizare 2019, Ministerul Educației a scos la concurs 4.319 de posturi. Dintre acestea, 3.091 sunt la școli din mediul urban și 1.228 în mediul rural. Numărul candidaților înscriși la titularizare este 30.145, dintre care 4.901 sunt din promoția 2019, potrivit datelor Ministerului Educației.

În plus, la concurs se pot înscrie şi cei care nu au predat niciodată. Condiţia de acces în sistem este obţinerea notei 7 la examenul scris. În cazul în care nu sunt suficiente posturi vacante, cei care au susţinut titularizarea pot ocupa un loc de suplinitor, adică un post pe o perioadă determinată, cu condiţia să obțină minimum nota 5 la proba scrisă.

Titularizare 2019: Cum se desfășoară examenul

Profesorii înscriși la Titularizare trebuie să fie prezenți în sală de examen cel mai devreme la oră 8.00 și cel mai târziu la oră 9.00. După primirea subiectelor, durată de redactare a lucrărilor este de patru ore, timp ce poate fi depășit cu 1-2 ore doar în cazul candidaților cu anumite deficiente.

Subiectele și baremele de evaluare sunt concepute de Centrul Național de Evaluare și Examinare (CNEE).

ȘTIRI VIDEO GdS