27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljBAC 2019 Două medii de 10 în Dolj

BAC 2019 Două medii de 10 în Dolj

BAC 2019 Două medii de 10 în Dolj. Atât au reuşit să obţină elevii din judeţul nostru, conform rezultatelor iniţiale, care s-au publicat astăzi.

Ambele medii de 10 au fost obţinute de două eleve de la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova. Una dintre eleve a studiat la profilul filologie, iar cealaltă la specializarea matematică-informatică. Eleva de 10 de la matematică-informatică a susţinut probele scrise ale bacalaureatului la limba română, matematică şi fizică. Eleva de 10 de la filologie a susţinut examenul scris la limba şi literatura română, istorie şi economie.


La nivelul judeţului Dolj, pentru această sesiune s-au înscris 4.428 de candidaţi pentru a susţine bacalaureatul. Dintre aceştia, 321 au absentat. Au reuşit să promoveze bacalaureatul 2.630 de elevi. Pe lista nepromovaţilor sunt 1.477 de candidaţi.

Colegiul Militar, promovabilitate de 100%

BAC 2019 Şi anul acesta, după rezultatele iniţiale, liceul cu 100% promovabilitate este Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova. Cea mai mare medie la acest colegiu a fost 9,90 iar cea mai mică medie obţinută de elev a fost 7,86.
Rezultatele de la Bac au fost afișate la avizierele liceelor şi au fost publicate de ministerul Educației pe site-ul bacalaureat.edu.ro.
Candidaţii nemulţumiţi de rezultate pot depune contestaţii astăzi până la ora 16.00. Rezultatele finale vor fi afișate după soluționarea contestațiilor, sâmbătă, pe 13 iulie.
Potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale, pentru susţinerea probelor scrise s-au înscris 136.087 de candidaţi – 116.316 din promoţia curentă, respectiv 19.771 din cele anterioare.

Condiţii pentru promovarea bacalaureatului


Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii cumulativ: susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale; susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea notei 5 la fiecare dintre acestea; obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise.
Candidaţii care nu au promovat prima sesiune se pot înscrie pentru a susţine bacalaureatul din sesiunea august septembrie. Înscrierile pentru a doua sesiune a examenului de bacalaureat se vor desfăşura săptămâna viitoare, în perioada 15-19 iulie.

Intră AICI să vezi rezultatele din toată ţara.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS