16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieSubiectele de la Evaluare, mai dificile decât anul trecut

Subiectele de la Evaluare, mai dificile decât anul trecut

Subiectele de la examenul de Matematică susținut astăzi de absolvenții claselor a VIII-a “sunt mai dificile decât subiectele de anul trecut și a fost mai mult de lucru la ele, categoric”, a declarat pentru Edupedu.ro președintele Societății de Științe Matematice, Radu Gologan. “Cam așa ar trebui să arate un subiect corect la Evaluarea Națională, la vârsta de 14 ani, cred eu”, a adăugat Gologan, pentru Edupedu.ro.

Temerile matematricianului Gologan

“La geometrie mă aștept să fie cele mai multe greșeli, la ambele exerciții. O problemă are un punct delicat, relativ la coliniaritatea unor puncte, și dificil pentru un copil care nu a ajuns să înțeleagă complet faptele de geomtrie. Și la geometria în spațiu este destul de mult de calculat și probabil că vor fi greșeli multe,“, a explicat Gologan.
El consideră că ar putea fi probleme şi la corectură, unde profesorii ar putea avea dificutăți în notare tot la ultimele probleme, cele de geometrie.

În ceea ce privește notele pe care le estimează, la examenul de Matematică de la clasa a VIII-a, Radu Gologan a afirmat că “probabil că vor fi mult mai multe note sub 5 decât de obicei și mult mai puține de 10“.
Rezultatele de la Evaluarea Națională 2019 vor fi publicate pe 25 iunie, zi în care se pot depune contestații.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS