10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieColegiul "Fraţii Buzeşti" are 182 de olimpici

Colegiul „Fraţii Buzeşti” are 182 de olimpici

Colegiul „Fraţii Buzeşti“ are 182 de olimpici. Ieri, s-a organizat festivitatea de premiere a elevilor cu performanţe şi nu sunt puţini.

182 de elevi au reuşit anul acesta să fie pe podium la competiţiile şcolare. Dintre aceştia, 27 au în palmares două sau chiar trei premii la olimpiadele şcolare. 

Elev al Colegiului Naţional "Fraţii Buzeşti", premiat pentru performanţele obţinute la olimpiadele şcolare.
Elev al Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti”, premiat pentru performanţele obţinute la olimpiadele şcolare (foto: Claudiu Tudor).

Cei mai buni elevi ai Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti“ din Craiova au fost recompensaţi pentru rezultatele obţinute la concursurile şi olimpiadele şcolare. La festivitate au participat prof.univ.dr. Irinel Popescu, prof.univ.dr. Radu Constantinescu – prorectorul Universităţii din Craiova, prof.univ.dr. Cristi Spulbăr, dar şi inspectorul şcolar general Monica Sună şi city managerul Sorin Manda. Directorul colegiului, Carmen Ştefănescu, a precizat că în acest an elevii buzeşteni au reuşit să obţină premii la 28 de discipline diferite, de la arte, la informatică, matematică, limbi străine, fizică, biologie, robotică.

„În fiecare an constatăm că numărul elevilor care obţin premii la olimpiadele şcolare creşte. La obţinerea acestor performanţe au contribuit 52 de cadre didactice, din care 42 de cadre didactice au obţinut premii la olimpiadele şcolare şi în ultimii trei ani. Avem 182 de elevi care au reuşit să obţină premii la olimpiadele şcolare din acest an. Ne bucurăm de faptul că avem discipline de tradiţie la care se face performanţă, dar şi că elevii noştri şi-au manifestat interesul şi pentru olimpiada de arte sau olimpiadele pluridisciplinare, cum ar fi Olimpiada de Ştiinţele Pământului sau Olimpiada de Lingvistică“, a precizat Carmen Ştefănescu, directorul Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti“ din Craiova. 

Elev al Colegiului Naţional "Fraţii Buzeşti", cu performanţe la olimpiadele şcolare
Elev al Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti”, cu performanţe la olimpiadele şcolare. (foto: Claudiu Tudor)

Colegiul „Fraţii Buzeşti“, văzut ca un brand al Craiovei 

Profesorul universitar Irinel Popescu, care an de an este alături de elevii olimpici, a precizat că acest colegiu ar putea deveni un brand al Craiovei.

„Mă gândesc la Liceul „Fraţii Buzeşti” că are toate motivele să devină un brand al Craiovei şi poate ar trebui să faceţi ceva în acest sens. Premiile pe care le obţineţi sunt un argument extrem de important. Aş vrea să vă spun că, după părerea mea, explicaţia acestor premii, în condiţiile în care competiţia este foarte mare, ar fi că atât cadrele didactice, cât şi elevii au reuşit să se adapteze mult mai activ la o lume în permanentă schimbare“, a precizat prof.univ.dr. Irinel Popescu.

Elevă a Colegiului Naţional "Fraţii Buzeşti" din Craiova, premiată pentru performanţele la olimpiadele şcolare.
Elevă a Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova, premiată pentru performanţele la olimpiadele şcolare. (foto: Claudiu Tudor)

182 de olimpici, recompensaţi

Cei 182 de olimpici au fost recompensaţi cu diplome, dar şi cu premii în bani acordate de Asociaţia Părinţilor Buzeşteni şi de Asociaţia Buzeştenilor Craioveni. 
Odată cu premierea olimpicilor, Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti“ a dat laboratorului de biologie numele profesorului universitar Irinel Popescu, absolvent al acestei unităţi şcolare. Acest laborator a fost dotat cu banii primiţi de la Ministerul Educaţiei Naţionale, care a premiat elevii ce au obținut performanţe internaţionale la biologie.

Profesor doctor Irinel Popescu consideră că prin premiile obţinute, Liceul „Fraţii Buzeşti“ îşi consolidează poziţia de liceu-fanion al Craiovei şi chiar al României.

„Mă gândeam, plecând de la un discurs al marelui artist Tudor Gheorghe, care spunea că trei erau brandurile Craiovei: uzinele Electroputere, echipa Universitatea Craiova şi Tudor Gheorghe. Făceam o socoteală că din uzine nu a mai rămas mare lucru, echipa a trecut şi ea prin multe oscilaţii şi singurul brand care rămăsese era al maestrului. Acum şi Liceul „Fraţii Buzeşti“ îşi consolidează poziţia de liceu-fanion al Craiovei şi chiar al României”, a spus Irinel Popescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS