7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieProfesorii şi studenţii din Craiova vor vota cum vor fi desemnaţi viitorii rectori

Profesorii şi studenţii din Craiova vor vota cum vor fi desemnaţi viitorii rectori

Cadrele didactice şi reprezentanţii studenţilor de la Universitatea de Medicină şi Farmacie Craiova, dar şi de la Universitatea din Craiova vor fi chemaţi la urne, în perioada următoare, pentru a stabili prin referendum modalitatea de desemnare a viitorilor rectori. La Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova, înainte de organizarea referendumului vor fi şi dezbateri publice

Universităţile din Craiova fac pregătiri pentru a stabili modalitatea de desemnare a rectorilor, în 2020, prin vot direct şi secret sau se va organiza concurs public. Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova va organiza referendum pe 19 iunie. Înainte de referendum, la fiecare facultate se vor organiza dezbateri publice pe această temă, a modalităţii desemnării rectorului. Pe 27 – 30 mai, la ora 12.00, vor fi dezbateri la Facultatea de Farmacie, Facultatea de Moașe și Asistență Medicală, Facultatea de Medicină Dentară, Facultatea de Medicină. Vor avea drept de vot la referendum cadrele didactice, dar şi reprezentanţii studenţilor din structurile de conducere ale facultăţilor şi de la nivelul universităţii.
La Universitatea din Craiova, referendumul se va organiza pe 8 iulie. Referendumul este validat dacă numărul total de voturi exprimate este egal cu cel puțin jumătate plus unu din numărul total al voturilor valabil exprimate. În caz de invalidare a referendumului din lipsă de cvorum, Universitatea din Craiova va organiza un nou scrutin pe 15 iulie. Alegerile pentru desemnarea noilor structuri şi funcţii de conducere la Universitatea din Craiova vor debuta însă din toamna acestui an.
Astfel, în luna septembrie se vor derula alegerile pentru stabilirea directorilor de departament şi a consiliilor departamentelor, iar în decembrie se vor depune candidaturile pentru consiliile facultăţilor, iar alegerile se vor derula în prima lună a anului viitor, când vor fi desemnaţi membrii Senatului Universitar şi apoi va fi ales preşedintele Senatului.
Candidaturile pentru funcţia de rector se vor depune în perioada 13 – 17 februarie 2020, iar desemnarea se va face pe baza rezultatului scrutinului din perioada 18 – 28 februarie. Conform legislaţiei, fiecare rector îşi numeşte prorectorii şi apoi selectează decanii şi prodecanii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS