Acasă Local Dolj Sindicatul profesorilor -USII Dolj are un nou preşedinte

Sindicatul profesorilor -USII Dolj are un nou preşedinte

-

Uniunea Sindicatelor Independente din Învăţământ Dolj, condusă până acum de  profesorul Constantin Rada are de joi o nouă conducere. Preşedintele sindicatului este prof. Bogdan Manea, secretar general este prof. Alina Muscalu, iar vicepreşedinte prof. Adrian Nicoli. Noua conducere a fost stabilită în cadrul Conferintei Judeţene Ordinare a Uniunii Sindicatelor Independente din Învățământ Dolj. Profesorul Constantin Rada a rămas preşedinte fondator şi se va ocupa de Centrul de Formare Profesională a Cadrelor Didactice.
Noul preşedinte, Bogdan Manea spune că are o serie de obiective atât naţionale cât şi locale.

„Obiectivul principal este să se respecte acordul între Guvern şi sindicate, semnat la 1 decembrie 2018 pentru plata hotărârilor judecătoreşti și a dobânzilor aferente in baza  legilor 221 şi 330. Un alt obiectiv este corelarea Legii salarizării unitare 153/2017 cu costul standard per elev. De asemenea, vom organiza dezbateri şi vom transmite propuneri din partea cadrelor didactice din Dolj pentru noua Lege a Educaţiei dar şi pentru modificarea Legii Dialogului Social. La nivel local, USII Dolj se va implica în combaterea violenţei asupra elevilor, dar şi asupra profesorilor, prin organizarea de dezbateri pe această temă. Totodată, noua echipă de conducere va urmări o mai bună comunicare între Biroul Operativ al sindicatului şi reprezentanţii sindicali din unităţile şcolare„, a spus noul preşedinte Bogdan Manea.

Mandatul de preşedinte al sindicatului USII Dolj, preluat de profesorul Bogdan Manea, va fi pe o perioadă de cinci ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

Afaceri de succes. Serpico accelerează pedala în business, cu vehicule electrice Volkswagen

Gazeta de Sud. Împlinim 25 de ani. Spunem povestea a 25 de firme. În acest an, pe 15 martie, cotidianul Gazeta de Sud împlineşte 25 de ani de când primul număr al ziarului a văzut lumina tiparului. Cu această ocazie, oferim oportunitatea ca 25 dintre cei mai fideli colaboratori ai Gazetei de Sud din mediul de business să se prezinte în paginile ziarului.