13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljȘcoala Altfel la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova

Școala Altfel la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova

În perioada 15-19 aprilie are loc programul Școala Altfel. Teatrul Național „Marin Sorescu” a pregătit două spectacole special create pentru preșcolari și elevi: „Ciuf și Ciuf în spațiu” și „Caragiale Best Of”, .
„Școala altfel” este un program național al cărui scop este să contribuie la dezvoltarea competenței de învățare și a abilităților socio-emoționale în rândul copiilor preșcolari și elevilor.
„Ciuf si Ciuf în spațiu” este un spectacol interactiv-educativ,  dedicat copiilor preșcolari și elevilor din școala primară.
Ciuf își pierde dintele și împreuna cu fratele Ciuf, pleacă în spațiu pentru a-l căuta.  Mercur, Venus, Marte, Jupiter, Saturn, Uranus și Neptun pot părea îndepărtate și greu de explorat,  dar nimic nu este imposibil pentru cei doi. Muzica și dansul  îi vor scoate din încurcătură pe Ciuf și Ciuf și vor afla informații prețioase despre sistemul nostru solar.
Spectacolul a fost imaginat de regizorul Vlad Drăgulescu. Alături de regizor, din echipa de creație fac parte actorii Alina Mangra și Ștefan Cepoi. Tot ei sunt cei care vor da viață personajelor Ciuf și Ciuf.     Make-up design și costume: Minela Popa, asistent costume: Georghița Mitroiu, video: Remus Vlăsceanu, Cătălin Corneanu.

„Caragiale Best Of” este un spectacol dedicat elevilor de clasele V-XII și cuprinde o serie de scene din operele studiate în scoală.
Lache și Mache rămân corigenți și realizează că singura șansă de promovare este să învețe materia. Convinși că măcar unul dintre subiecte o să fie de I.L. Caragiale, se apucă să repete împreună operele scriitorului incluse în programa școlară. „O scrisoare pierdută”, „Dl. Goe”, „Vizită”, „În vreme de război” , „Boul și vițelul” nu mai par așa greu de reținut atunci când ai companie la învățat.
Spectacolul este creat de Vlad Drăgulescu, după texte de I.L Caragiale. Adaptarea textului aparține lui Vlad Drăgulescu, Claudiu Mihail și Cătălin Miculeasa. Personajele Lache și Mache vor fi interpretate de Dodo și Mihai Viță.
În săptămâna Școala Altfel, Sala Mare a Teatrului Național va răsuna de bucurie și glasuri de copii: la cele 16 reprezentații programate și-au anunțat deja vizita peste 8000 de elevi de la 30 de școli din Craiova și județul Dolj.
Informații despre bilete și programul complet se regăsesc pe platforma de bilete online https://ebilet.tncms.ro/ebilet și la Agenția teatrală, tel. 0251.413.677

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS