6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieTopul liceelor din Dolj după simularea bacalaureatului

Topul liceelor din Dolj după simularea bacalaureatului

Elevii de la Colegiul Naţional „Elena Cuza“ sunt pe locul al treilea, la nivelul judeţului, după rezultatele la simularea examenului de bacalaureat

Promovabilitatea la simularea examenului naţional în judeţul Dolj este sub 50% atât la clasa a XII-a, cât şi la clasa a XI-a. O analiză a rezultatelor pe unităţi de învăţământ arată că, la nivelul judeţului, există o singură unitate şcolară la care peste 90% din elevi au obţinut media minimă de promovare, reuşită care este înregistrată doar la clasa a XII-a.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj, anul acesta promovabilitatea la simularea bacalaureatului la clasa a XII-a a crescut cu 8,52% comparativ cu 2018. Procentul de reuşită este de 49,08%. A scăzut însă numărul mediilor de zece. Dacă anul trecut erau trei astfel de rezultate, anul acesta este o singură medie de zece, obţinută de un elev de la Colegiul Naţional „Carol I“ din Craiova. La nivelul judeţului au mai fost însă înregistrate 89 de note de zece, din care cele mai multe, respectiv 56, au fost la proba la alegere din aria specializării. Rezultatele pe unităţi şcolare arată că pe primul loc este la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti“ din Craiova, cu 91,93% procent de reuşită. Acest colegiu este singura unitate şcolară din judeţ la care peste 90% din elevi au reuşit să obţină cel puţin media şase la probele scrise ale simulării, la fel ca şi anul trecut. Pe locul al doilea este Colegiul Naţional „Carol I“ din Craiova cu 86,46% reuşită, în creştere faţă de anul trecut, când promovabilitatea la această sesiune a fost de 76,72%. Pe locul al treilea este Colegiul Naţional „Elena Cuza“ din Craiova, cu 84,04% promovaţi, urmat de Colegiul Naţional „Ştefan Velovan“ cu 80,84% şi de Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu“ cu 73,53%.

Sub 40% promovaţi la clasa XI-a

Elevii de clasa a XI-a au susţinut şi ei simularea examenului naţional de bacalaureat. Chiar dacă ei susţin doar două dintre cele trei probe scrise, procentul de promovabilitate este mult mai mic, fiind de 39,32%. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj spun că este o creştere a mediilor peste 6 de 6,08% comparativ cu anul 2018. Nu mai există nici o medie de zece, dar sunt 29 de note de zece, dintre care 24 la proba de limba şi literatura română şi patru la matematică şi una de zece la istorie. Rezultatele pe unităţi şcolare menţin pe primul loc în clasament Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti“ cu un procent de promovare de 86,73%, urmat de Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu“ cu 81,90% şi Colegiul Naţional „Carol I“ din Craiova cu 76,09%. Pe locul al IV-lea este Liceul Independenţa Calafat cu 78,26%, iar pe locul V este Colegiul Naţional „Ştefan Velovan“ din Craiova cu 71,12%.

Liceele cu rezultate între 0 şi 20%

La simularea examenului naţional de bacalaureat sunt şi licee la care procentul de promovare a evaluării a fost de cel mult 20%. În această categorie se înscriu, conform statisticilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, Liceul Tehnologic „Constantin Ianculescu“ Cârcea, Colegiul Tehnic „George Bibescu“ Craiova, Liceul Tehnologic „Ştefan Anghel“ Băileşti, Liceul Tehnologic de Transporturi Auto, Liceul Tehnologic Special „Beethoven“ şi Liceul Teoretic „Gh. Vasilichi“ Cetate la clasa a XII-a. La clasa a XI-a, la capitolul rezultate slabe şi foarte slabe se înscriu aceleaşi licee menţionate anterior, la care se adaugă şi Liceul Tehnologic „Aurelian Ionete“ din Malu Mare. Rezultatele simulării naţionale trebuie discutate la nivelul fiecărei unităţi şcolare, dar şi prezentate părinţilor pentru a se impune un plan de măsuri remediale. Prima sesiune a examenului de bacalaureat va debuta pe 3 iunie, cu probele de evaluare a competenţelor de comunicare în limba română, urmată de proba de evaluare a competenţelor digitale şi de proba de comunicare într-o limbă de circulaţie internaţională. Aceste evaluări se vor derula până pe 13 iunie, iar prima probă scrisă a bacalaureatului se va desfăşura pe 1 iulie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS