5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieAstăzi se afişează rezultatele simulării bacalaureatului

Astăzi se afişează rezultatele simulării bacalaureatului

Ministerul Educaţiei este așteptat să publice astăzi rezultatele la simularea bacalaureatului 2019, testare la care au participat elevii din clasele a XI-a și a XII-a. Notele la simularea BAC 2019 nu se contestă și nu se trec în catalog, scrie Hotnews.

Rezultatele înregistrate la simularea bacalaureatului 2019 vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situaţii în parte, scopul fiind îmbunătăţirea performanţelor şcolare. Notele obţinute la simulare BAC 2019 nu se contestă şi nu se trec în catalog. Totuşi, în situaţiile excepţionale în care sunt elevi care doresc consemnarea notelor în catalog, aceştia vor depune o cerere scrisă în acest sens.
Pentru prima oară la simularea BAC 2019 la clasa a XI-a subiectele la matematică au conținut și teste grilă, în proportie de 30%.

Rezultate simulare BAC 2019. În acest an, rezultatele la simularea bacalaureatului ar putea fi influențate de elevii care au boicotat testarea și și-au scris în foaia de examen nemulţumirile lor în privinţa sistemului de educaţie şi nu rezolvarea exerciţiilor. Acest lucru s-a întâmplat după ce Consiliul Naţional al Elevilor (CNE) i-a îndemnat pe elevi să boicoteze simularea examenului de simulare a bacalaureatului 2019 din cauză că metodele de evaluare nu se pliază pe nevoile şi interesele lor. Din estimările lor, câteva mii de elevi au participat la boicot.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS