3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieStudenţi craioveni vor reprezenta România la competiţia Huawei din China

Studenţi craioveni vor reprezenta România la competiţia Huawei din China

Două echipe de studenţi de la Facultatea de Automatică, Calculatoare şi Electronică au câştigat faza naţională a concursului „Huawei ICT Competition“, la ambele secţiuni. Studenţii craioveni vor reprezenta România şi la faza internaţională a competiţiei, care se va derula în luna mai în China, la Shenzen. Potrivit decanului Facultăţii de Automatică, Calculatoare şi Electronică, studenţii câştigători sunt de la specializări diferite şi în majoritate sunt în primii doi ani de licenţă.

Competiţia ICT Huawei s-a derulat pentru prima dată anul acesta şi în România, în perioada 18-24 februarie, şi a antrenat studenți de la facultățile de profil ale celor mai mari universități din țară.
La acest concurs naţional au participat şi două echipaje de studenţi de la Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică a Universității din Craiova, care au câştigat ambele secțiuni ale competiției, „Rețele de Calculatoare“ şi „Cloud“. Studenţii sunt în general în primii ani la cursurile de licenţă şi provin de la specializări diferite. „La secţiunea Rețele de Calculatoare, primele trei locuri au fost ocupate de studenții Victor Criciotoiu – anul I la specializarea Automatică şi informatică aplicată, Anamaria Lilea -anul II la specializarea Calculatoare în limba engleză, și Theodor-Cosmin Stănică – anul II la Ingineria sistemelor multimedia. Secțiunea „Cloud“ a fost câștigată de Cosmin Petcușin, student în anul IV, la specializarea Automatică şi informatică aplicată, Raluca-Andreea Robu – anul I la specializarea Calculatorare în limba engleză, și Claudiu Ștefănescu, anul II, la Ingineria sistemelor multimedia“, a precizat prof. univ.dr. Dan Selişteanu, decanul Facultăţii de Automatică Calculatore şi Electronică.
Unul dintre studenţi a mai câştigat anul trecut burse şi stagii de practică la Huawei. „Doar unul dintre studenţi a mai avut experienţă în ceea ce priveşte concursurile. Este vorba de Cosmin Petcușin, care este în anul IV şi care anul trecut a câştigat burse şi stagii de practică Huawei şi la intership în Bucureşti. Pentru modul în care s-a descurcat pe perioada intreshipului, a primit ca premiu şi o excursie în China“, a mai precizat decanul Facultăţii de Automatică, Calculatoare şi Electronică.
Concursul „Huawei ICT Competition“ este o platformă pentru Academiile Huawei (Huawei Authorized Information and Network Academy – HAINA), un program care oferă studenților instruire în domeniul Rețelelor de Calculatoare și certificări recunoscute pe plan internațional, cum ar fi „Huawei Certified Networking Associate – Routing and Switching“.
Studenţii câştigători au precizat că au fost atraşi de această competiţie pentru că a presupus acumularea unor noi cunoştinţe. Studenţii automatişti au fost premiaţi pentru rezultatele lor în cadrul unei festivităţi organizate la INCESA, cu medalii personalizate, trofee şi diplome din partea Huawei. Studenţii vor fi recompensaţi şi cu premii în bani din partea Universităţii din Craiova, fiind deja aprobată propunerea în Consiliul de Administraţie al instituţiei.
„Studenţii de la Automatică au obţinut încă un rezultat de excepţie pentru Universitatea din Craiova, şi anume câştigarea acestui concurs naţional. Urmează o deplasare pentru partea finală a concursului, care se va desfăşura şi la nivel internaţional“, a precizat prof.univ.dr. Cezar Spînu.
Cei șase studenți ai Facultății de Automatică, Calculatoare și Electronică vor reprezenta România la faza internațională a competiției, care va vea loc la Shenzhen în luna mai 2019.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS