Acasă Local Dolj Zilele Francofoniei 2019 la Craiova

Zilele Francofoniei 2019 la Craiova

-

Departamentul de limbi romanice și clasice al Facultăţii de Litere, Centrul de Reușită Universitară (CRU) și Lectoratul francez al Universității din Craiova organizează, până pe 24 martie, la Zilele Francofoniei la Craiova.
Activitățile organizate în această perioadă urmăresc să pună în valoare talentul, cultura și entuziasmul studenților francofoni:
1. Picnic poetic Haikunoi 2019, pe 20 martie, între orele 11.00 și 14.00, la Lectoratul francez. Evenimentul este organizat simultan în instituții de învățământ și de cultură din șapte țări. Participanții vor compune scurte poeme în limba franceză, pe care le vor posta pe pagina de Facebook a evenimentului și vor degusta specialități culinare franțuzești preparate chiar de ei.
2. Tu sais, tu gagnes, concurs de cultură generală și francofonă, pe 21 martie, între 11.00 – 13.00, Lectoratul francez. Concursul va aduce laolaltă patru echipe alcătuite din studenți ai Facultății de Litere și elevi ai Liceului „Voltaire” din Craiova, care se vor întrece în domeniile culturii, civilizatiei și literaturii franceze și francofone.
3. Serată muzicală francofonă, pe 21 martie, între orele 18.30 şi 22.30, la Cult Music Club din Craiova. Zilele Francofoniei la Craiova se încheie festiv cu o seară de muzică franțuzească şi dans, alternate cu reprize de karaoke în limba franceză.

ȘTIRI VIDEO GdS

Soţ şi soţie, după gratii pentru evaziune fiscală

Poliţiştii doljeni au dus la Penitenciarul Craiova doi craioveni, soţi şi soţie, condamnaţi definitiv la câte cinci ani şi jumătate de închisoare...

Primar condamnat pentru fraudarea fondurilor UE

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au hotărât să-l condamne cu suspendare pe primarul comunei mehedinţene Devesel. În acelaşi dosar a fost condamnat, tot cu suspendare, şi şoferul primăriei. Cei doi inculpaţi au fost acuzaţi de fraudarea fondurilor APIA cu aproape un milion de lei.

Cum pot evita firmele să intre în vizorul Fiscului

„Riscul de evaziune“ este un indicator pe care îl calculează ANAF pentru toate firmele. Cu cât o firmă are riscul de evaziune mai mare, cu atât creşte probabilitatea de a fi verificată de Fisc. Iată care sunt paşii de urmat pentru a evita un control fiscal iminent.